Magyar foci

Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem - Juhász Roland

  • hatharom.com/MTI

Juhász Roland visszavonul a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Fotó: mlsz.hu

A 33 éves védő - aki kedden közleményben jelentette be döntését - 2004-es bemutatkozása óta 94 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban és ezzel harmadik az örökrangsorban. A válogatottban összesen hatszor volt eredményes.

Juhász a kontinenstornán az Ausztria elleni nyitófordulós összecsapáson nem játszott, az azt követő három találkozón viszont pályára lépett.

"Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Eb-szereplést a magyar emberek" - írta közleményében Juhász. - "Volt kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, s arra jutottam: le kell zárom egy fontos fejezetét az életemnek."

A védő kifejtette: találkozót kért Bernd Storck szövetségi kapitánytól, és tájékoztatta az elképzeléséről.  "Eljön a pillanat, amikor az ember kénytelen ésszerű döntést hozni, az addigi karrierjét teszi kockára, ha nem képes reálisan értékelni a helyzetét. Elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy a belgák elleni Eb-meccsen szerepeltem utoljára a magyar válogatottban. Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem, elfogadta a döntést és a támogatásáról biztosított" - fogalmazott Juhász.

Hozzátette: szerencsésnek érzi magát, mert barátokat szerzett a nemzeti csapatban, ahol példaképekkel játszhatott együtt, és felejthetetlen emlékekkel gazdagodott.  "Most is borsódzik a hátam, amikor az első válogatott találkozómra gondolok, vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre, a franciaországi Eb-ről nem is beszélve. Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet" - fejtette ki a védő, aki a jövőjére is kitért. - "Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt 12 évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a vb-selejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra!"

[2256776] 2016-07-07 19:00:00 FC Olimpia - Videotonx;