Felkészülés

Vereséggel búcsúztak Király Gáborék - videó

A svédek végig jobban futballoztak, így a magyar válogatott idei utolsó mérkőzése vereséggel végződött.

Ahogy várni lehetett, a teljes magyar kezdőcsapatot kicserélte Bernd Storck az Andorra ellen 4-0-ra nyerő tizenegyhez képest, a pályára lépők közül is egyedül csupán Stieber Zoltán futhatott ki a gyepre. A kezdőben természetesen helyet kapott a búcsúzó Király Gábor és Juhász Roland is.

Egészen jó iramban indult a mérkőzés, mindkét csapat bátran támadta az ellenfél kapuját. Először aztán 27. percben robbant fel a stadion, ám nem egy gól okán: a válogatottól végleg elbúcsúzott Király Gábor, akinek a helyére a debütáló Megyeri Balázs állt. Sajnos a volt ferencvárosi hálóőr bemutatkozása nem sikerült olyan szépen, mint Király búcsúja, igaz, Larsson megpattanó lövésénél tehetetlen volt.

A gól után sajnos már inkább a svédek futballoztak jobban, közelebb álltak a második találathoz, mint Priskinék az egalizáláshoz. A 45. percben aztán elbúcsúzott a másik rutinos öreg róka is: Juhász Rolandot Hangya Szilveszter váltotta.

A fordulást követően is az első percekben a magyar csapat dominált, ám a svédek ismét hamar magukhoz tértek. Alapvetően az elsőnél gyengébb iramú, helyzetszegényebb játékrészt láttunk, amely ráadásul nem is sikerült jó, a 67. percben ugyanis Kiese Thelis egy védelmi megingást követően eldöntötte a meccset.

A magyar csapat tehát nem zárta jól az évet, a gyengécske svéd válogatott is viszonylag simán nyert a Groupama Arénában és akár több gólt is közé tehettek volna.

Folytatás március végén, amikor is a magyar válogatott a portugállal csap össze a világbajnoki selejtezősorozat B-csoportjában.

[2398049] 2016-11-15 19:45:00 Magyarország - Svédországx;