Videoton

Hetekre kidőlt Juhász, a selejtezőkön sem játszhat

A Videoton védője, Juhász Roland a Győri ETO elleni vasárnapi rangadón szenvedett térdsérülést, jó néhány hétig nem léphet pályára.

Juhász sérülése a válogatottnak sem jött jól - Fotó: AFP/archív

"Sajnos a ma délelőtti orvosi vizsgálaton komolyabb térdsérülést diagnosztizáltak. A belső két szalagom sérült meg, előreláthatólag jó néhány hetet kell kihagynom. Nagyon csalódott vagyok, hiszen végre kezdtem ismét jó formába lendülni, a válogatottba is visszakerültem, ahol több fontos meccs is vár ránk a következő hónapokban. Egy sérülés sosem jön jókor, de most talán a lehető legrosszabbkor sérültem meg. Mindenesetre próbálok optimista lenni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy műteni nem kell a sérült lábamat" - nyilatkozta a vidi.hu-nak a 30 esztendős középső védő.

"Juhász Rolandnak - jobb térdének oldalszalag-szakadása miatt -  néhány hétig térdrögzítőt kell viselnie, majd ezt követően kezdheti el a rehabilitációt. Mivel nagyon friss sérülésről van szó, ezért nehéz megmondani, pontosan mikor térhet vissza, a jelenlegi állapota szerint jó néhány hetet biztos, hogy ki kell hagynia. A válogatott felé is jeleztük, hogy sajnos nem számíthatnak rá a következő hetekben" - magyarázta a sérülést Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

A 77-szeres válogatott játékos nem léphet pályára a románok elleni, sorsdöntőnek ígérkező, majd az azt követő, észtek elleni világbajnoki selejtezőn. A tegnap esti rangadó 1-1-es döntetlennel zárult, a fehérváriak egyenlítő gólját éppen Juhász szerezte. A Vidi elveszítette százszázalékos mérlegét, és át kellett engednie a vezető helyet a tabellán a Debrecennek.

[1147881] 2013-09-06 20:00:00 Románia - Magyarországx;