Átigazolás

Nem kacsa, Del Pieróval tárgyal a Honvéd

Fabio Cordella, a Budapest Honvéd olasz sportigazgatója megerősítette, hogy a szabadon igazolható Alessandro Del Pieróval tárgyalnak, úgy tűnik, a hír nem kacsa.

Del Piero Budapesten - Fotó: AFP

"A hír igaz, 15-20 napja tárgyalunk Stefanóval, Alessandro bátyjával, egyben ügynökével. A klub gazdaságilag nem engedheti meg magának ekkora név szerződtetését, de a szponzorunknak tetszik az ötlet, és készen áll arra, hogy támogatást nyújtson" - nyilatkozta Cordella a GianlucaDiMarzio.com-nak.

"Majd meglátjuk, mi történik. Csodálatos lenen Budapestre hozni őt. Egy órával ezelőtt még mindenki azt hitte, hogy ez pusztán kitaláció. De tényleg azon vagyunk, hogy megszerezzük Del Pierót" - folytatta a sportvezető. "A magyar nép megérdemelné őt, mert évek óta hiányzott innen az igazi foci. Az állam segít, hiszen hét-nyolc új stadion épül, és hamarosan a miénket is elkezdik felújítani."

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Del Piero 19 éven át, 1993-től 2012-ig szolgálta a Juventust, amelyben 705 mérkőzésen 290-szer volt eredményes, és minden címet megnyert hazai és nemzetközi porondon.

Cordella elmondta, ha valóban sikerül nyélbe ütni az üzletet, Puskás Ferenc visszavonultatott tízes mezszámát viselné az olasz labdarúgás legendája. "A számot visszavonultatták évekkel ezelőtt, de Hemingway elnök úr szívesen visszahozná Del Pieróért, és ez a Puskás családnak is megtisztelő lenne."

"Megpróbálunk még több olasz játékost igazolni. Érdeklődünk Fabiano Santacroce iránt, én pedig úton vagyok Olaszországba egyéb ügyek miatt is" - szögezte le a sportigazgató.

A hírt átvette például az Eurosport olasz kiadása is, de nincsenek teljesen képben a magyar viszonyokkal, ugyanis azt írják, hogy a Honvéd ezen a héten szerződtette Tommaso Rocchit. A Lazio egykori csapatkapitánya ezzel szemben a Haladáshoz ír alá...

Del Piero novemberben lesz 40 éves, de még nem gondol a visszavonulásra. Az olasz és a nemzetközi labdarúgás meghatározó alakja az előző szezon végén elköszönt a Sydney FC-től, áprilisban játszott utoljára tétmeccsen. Pár hete a Celtic-kel kacérkodott, de a skót élcsapat nem kínált neki kontraktust. Nem kérdés, hogy óriási lehetőséget jelentene a Honvédnak és az NB I-nek a kiváló támadó érkezése, ha előteremtik rá a pénzt... A kispestiek vezetőedzője, a szintén itáliai Pietro Vierchowod egyébként az 1995-1996-os idényben csapattársa volt a Juventusban.


A Honvéd az OTP Bank Liga 5. fordulójának nyitómérkőzésén 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, ezzel megszerezte második győzelmét a szezonban, és átmenetileg feljött a tabella nyolcadik helyére.

2014-08-22;212
2014-08-23;212
2014-08-24;212
164237