Karrier

Del Piero beajánlotta magát a Celtichez

Alessandro Del Piero az előző szezon végén elköszönt a Sydney FC-től. A 39 éves olasz legenda még nem gondol a visszavonulásra, visszatérne az európai futball vérkeringésébe.

Del Piero még nem akasztaná szögre a stoplist - Fotó: AFP

A világbajnok támadót a skót Sun című lapnak nyilatkozott, az újság a Celticről faggatta Del Pierót. A skót élcsapat 2012-ben szerette volna szerződtetni Del Pierót, amikor a játékos 19 év után távozott a Juventustól, de ő végül Ausztráliába költözött a családjával. A sydneyi kaland után visszatérne Európába, akár a Celticbe.

"Két évvel ezelőtt érdeklődtek irántam, talán még nem felejtettek el... remek lenne, ha le tudnánk ülni egy asztalhoz. Nyugodtan megadhatjátok nekik a telefonszámomat! A Celtic nagyszerű csapat, mindig élveztem, ha Skóciában léptem pályára, szóval ki tudja...?" - mondta Del Piero.

A 39 esztendős ikon tovább udvarolt a Celtic vezetőinek. "Tudom, hogy a bajnokság megváltozott, mióta a Rangerst visszasorolták, de ők hamarosan visszatérnek az élvonalba. A Celtic rendszeres szereplője a Bajnokok Ligájának, ami jó dolog. Két éve kapcsolatban voltam velük, tárgyaltunk, végül Sydneybe írtam alá. A Celtic nem ajánlott nekem szerződést, odáig nem jutottunk el. Sajnáltam, mert nagyon érdekelt a klub. Elmentem Ausztráliába, ahol sokat fejlődött két év alatt a Sdyney brandje, nőtt a csapat népszerűsége, kényelmesen éltünk ott. De nagyon szerettem volna a Celtic mezében játszani, ez így igaz."