Vízilabda Eb

Szenvedés után magabiztos siker a franciák ellen

  • MTI

A világbajnoki címvédő magyar válogatott 12-7-re legyőzte a francia együttest a budapesti vízilabda Európa-bajnokság B csoportjának 2. fordulóbjában. Az első félidő küszködősre sikerült, a második játékrészben viszont örömjátékot mutatott be a Benedek-csapat.

Gór-Nagy Miklósék a második félidőben bedarálták a francia válogatottat. - Fotó: MTI

Jól kezdte a magyar válogatott a mérkőzést, hiszen Varga Dénes, majd Hárai Balázs góljával gyorsan 2-0-ra elhúzott a Benedek-csapat. Ezt követően mindenki azt várta, hogy gálázni fognak a fiúk, azonban megtorpant válogatottunk, amit a franciák kihasználtak és egyenlítettek (2-2). A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, Madarasék idegesen, kapkodva játszottak, de így is sikerült átvenni a vezetést a szünetre Tóth Márton és Varga Dániel büntetőgóljának köszönhetően (4-3).

A második félidőben sikerül bedarálni a gall kakast, hiszen a harmadik nyolc percben parádésan pólóztak Benedek Tibor tanítványai. Főleg az emberelőnyöket sikerültek jól, hiszen mind a négy fórunkat kihasználtuk, és Madaras Norbert révén még megúszásból is sikerült betalálnunk (9-4). A záró játékrészre már eldőlt a találkozó ennek megfelelően a két gárda könnyedebben védekezett, viszont a támadásban odatették magukat. Így a szépszámú nézősereg igazi gólzáport láthatott, hiszen mindkét csapat háromszor tudott betalálni ellenfelének (12-7).

A magyar válogatottnak ismét volt egy hatperces gólcsendje, ami a csütörtöki Szerbia elleni találkozón nem fér bele. Varga Dániel ismét a csapat vezére volt, míg Nagy Viktor ezúttal is bemutatott egy-két bravúrt. A védekezésünk összességében rendben volt, míg a támadójátékon - a 12 lőtt gól ellenére is - javítanunk kell, hiszen Dejan Szavics együttese ellen ennyi könnyű gólt nem tudunk majd szerezni.

A házigazda így továbbra is százszázalékos a margitszigeti kontinenstornán, ugyanis a hétfői nyitómérkőzésén 12-9-re nyert Spanyolország ellen.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese csütörtökön 20.30-tól a nagy rivális szerbekkel csap össze.

Eredmény, férfiak, 2. forduló
B csoport:
Magyarország-Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-3)
Gólszerzők: Varga Dániel 3, Madaras Norbert 2, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Tóth Márton, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norber, Decker Ádám, Varga Dénes, illetve Mickael Bodegas 3, Enzo Khasz, Mathieu Peisson, Mehdi Marzouki, Alexandre Camarasa.
Korábbi keddi eredmények:
A csoport:
Grúzia-Görögország 6-15 (1-4, 1-6, 3-3, 1-2)
Oroszország-Montenegró 7-15 (1-5, 2-3, 2-4, 2-3)
Románia-Olaszország 4-9 (1-1, 1-13, 1-4, 1-1)
 
B csoport:
Németország-Szerbia 7-12 (2-3, 1-3, 2-3, 2-3)
Horvátország-Spanyolország 8-8 (3-2, 2-2, 1-2, 2-2)
Percről percre: Magyarország-Franciaország - ÉLŐx