Átigazolás

Dzsudzsák Balázst Londonba csábítják, pótolható lenne

Orosz sajtóhírek szerint az angol Fulham ajánlatot tett a Dinamo Moszkva és a magyar válogatott szélsőjének, Dzsudzsák Balázsnak.

Az Izvesztyija című lap honlapjának híre szerint a londoni klub előzetes tárgyalásokat kezdeményezett Vörösbaranyi Józseffel, Dzsudzsák menedzserével, aki el is ismerte, hogy folyamatos az érdeklődés a játékos iránt.

London lehet a következő állomás?

"Sokan aktívan figyelik Balázst a nagy európai bajnokságokból. Most azonban egyértelműen a Dinamóra koncentrál, mivel jól érzi magát a klubnál" - mondta a játékosügynök.

Az olasz média többször is cikkezett már arról, hogy az Inter szeretné megszerezni a magyar szélsőt, aki az utóbbi hetekben kiszorulni látszott moszkvai csapatából, a legutóbbi fordulóban azonban kezdő volt és gólpasszt is adott. Az együttes korábbi edzője, Szergej Szilkin szerint a Dinamóban alapembernek számít a magyar válogatott labdarúgó, ugyanakkor szükség esetén meg tudnák oldani a pótlását.

"Mostanában Dzsudzsák a csapat egyik kulcsjátékosának számít. Fontos a sokoldalúsága, és biztos vagyok benne, hogy képes lenne jól teljesíteni a legerősebb európai bajnokságokban is. Petrescu bízik benne, elismeri a professzionalizmusát, és nem igazán akarja máshová elengedni. Ugyanakkor érthető, hogy ő szeretne még máshol játszani. Nem hiszem, hogy negatívan érintené a csapatot a távozása. A Dinamo sok jó játékost gyűjtött az utóbbi időben, akik megfelelően tudnák őt pótolni" - mondta a szakértő.

Dzsudzsák 2012 januárjában, 19 millió euróért igazolt a kék-fehérekhez az Anzsi Mahacskalától, amely korábban 14 millióért vásárolta meg a holland PSV-től. A mostani szezonban 18 meccsből tizenháromszor volt kezdő, egyszer pedig csereként küldték pályára, eddig egy gólt szerzett.

A korábban Gera Zoltánt is foglalkoztató, vele Európa Liga-döntőbe jutó Fulham érdeklődését egyébként komolyan befolyásolhatja, hogy hétvégén edzőt váltottak. A csapat jelenlegi 18., kiesést jelentő pozíciója miatt elküldték Martin Jolt, akit az eddigi segítője, a korábban Sir Alex Ferguson irányítása alatt a Manchester Unitednél éveket töltő Rene Meulensteen váltott.