Bundesliga

A tékozló fiú esete a türelmes bajorokkal

A tékozló fiú szerepében tetszelgett a Borussia Dortmund a Bayern München elleni szombat este csúcsrangadón, legalábbis a fekete-sárgák vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint. A bajorok mestere, Josep Guardiola elégedetten nyugtázta, hogy csapata legyőzte a kontratámadások királyát.

Németország két gigászának összecsapásán késői gólok döntöttek, a címvédő bajorok Mario Götze, Arjen Robben és Thomas Müller góljának köszönhetően 2010 februárja után győzték le ismét legnagyobb hazai riválisukat. A dortmundiak vezetőedzője, Jürgen Klopp az elpuskázott lehetőségeket siratta a lefújást követően, ugyanakkor hozzátette, a nagy különbségű vereség nem tükrözi a játék valós képét.

"Nem érdekel, mennyire kaptunk ki, a második és a harmadik gól nem azt mutatja, ami valóban történt a pályán" - fogalmazott a fekete-sárgák trénere. "A Bayern szokatlan stratégiát választott, hosszú labdákkal próbálkoztak és rendkívül türelmesen futballoztak. Egygólos vezetésükig nekünk voltak nagyobb lehetőségeink a gólszerzésre, és akkor is egyenlíthettünk volna, miután előnybe kerültek. Csakhogy ezeket a helyzeteket gólra kellett volna váltani. Láthatták, hogy a második találat után összeomlottunk, ezért a harmadik gól már nem mérvadó."

Arjen Robben mindent eldöntött, amikor a 85. percben a dortmundi kapuba lőtt - Fotó: AFP

Osztotta a szakember véleményét Roman Weidenfeller, a Borussia kapusa is, aki szerint jobbak voltak riválisuknál, ám a három pontról - ahogy mindig - most is a gólok döntöttek. A hálóőr úgy vélte, a kapu előtt sokkal határozottabban kellett volna dönteniük társainak, a háromgólos különbség viszont nem reális az erőviszonyokat tekintve.

A másik oldalon értelemszerűen nagy volt az öröm, hiszen a müncheniek hétpontos előnyre tettek szert a Dortmunddal szemben a bajnoki táblázaton, azaz kissé leszakították riválisukat. Josep Guardiola szerint a győzelem kulcsa a hazaiak klasszisainak kikapcsolása volt.

"Boldogok vagyunk, mert legyőztük azt a csapatot, amely kontratámadásokban a legjobb a világon" - mondta a spanyol szakvezető. "Tudtuk, meg kell akadályoznunk azt, hogy Robert Lewandowski és Henrih Mhitarjan át tudja venni a labdát, mert ha futni hagyják őket, akkor megállíthatatlanok. Az első negyedórában jól játszottunk, az azt követő harminc percben kevésbé. A fordulást követően viszont több játékosom is kiemelkedőt nyújtott."

Arjen Robben hozzátette, noha az eredmény könnyed sikerre enged következtetni, számára roppant nehéz mérkőzés volt a szombat esti kilencven perc. A holland válogatott szélső elmondta, a találkozó hajrájában nagy terület nyílt előttük támadásban, melyet nagyszerűen tudtak kihasználni. A bajorok sikere igazolta a hatharom.com előzetes várakozásait, így aProtipp rendszerben javasolt tippünk nyertesnek bizonyult.

Bundesliga
13. forduló
INFO Borussia Dortmund-Bayern München 0-3 (0-0) Protipp
Gólszerzők: Götze (66.), Robben (85.), Müller (87.)
[1479098] 2013-11-23 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;
  • Pro
    mr.blonde
    2013. november 20., Szerda 14:04
    • Ország:Németország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Bayern Munich 0
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.62
    • Eddig éri meg:1.58
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      A német csúcsrangadó előtt a vendég Bayern Münchennek áll a zászló, hiszen Guardiola legénysége 22 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, míg a Borussia kisebb krízisbe került. A dortmundiak kedvezőtlen előjelekkel várják a szombati találkozót, hiszen az alapvédelemből több ember is maródi: Szubotics (10/0), Hummels (10/0) Schmelzer (9/1) és Piszczek (0/0) is sérült. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sorsdöntő találkozó előtt a hazaiak védelme erősen foghíjas lesz, ami a Bayern ellen sokba kerülhet. A vendég oldalon Schweinsteigert (10/1) említhetjük meg mint fontos hiányzót, de a bő keretnek köszönhetően a Guardiola nélküle is győzelemre vezetheti csapatát.

    • Eredmény:

      0 - 3( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.72