Serie A

A Napoli sem tudta megállítani a Romát

A Roma 2-0-ra legyőzte a Napolit az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának csúcsrangadóján. A délolaszok két százszázalékos ziccert elhibáztak, míg a hazaiak De Rossi vezérletével, Totti nélkül is otthon tartották a három pontot.

Pjanic duplája aranyat ért - Fotó: AFP

A tabella első két helyezettje csapott össze a Stadio Olimpicóban. Mindkét oldalon volt egy-egy nagy hiányzó, a hazaiaknál Federico Balzaretti eltiltás miatt nem játszhatott, a vendégeknél a padon kezdett a sérüléséből felépült Gonzalo Higuaín.

Tapogatóztak a csapatok az első negyedórában, aztán a 15. percben Totti jobb oldali szöglete után De Rossi fejelt, Reina fogta a középre tartó labdát. Egy perccel később a túloldalon Gervinho balról tüzelt a jobb felső sarok mellé. A 22. percben Pjanic 25 méterről tekert a jobb felső sarok mellé.

Az első félóra végén nagy csapás érte a Romát: megsérült a vezér, Francesco Totti, le kellett cserélni a csapatkapitányt. A 35. percben óriási lehetőséget puskázott el a Napoli: Insigne ugratta ki Pandevet, aki egyedül vihette a labdát a kapura, ám De Sanctis hárított, a megpattanó labdát De Rossi vágta ki a gólvonal elől. Florenzi válaszolt a helyzetre: 21 méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé. A 44. percben Strootman bombázott a léc fölé, majd Insigne hagyta ki az égszínkékek újabb ziccerét. Ráfizettek a nápolyiak az elrontott helyzetekre, a hosszabbításban Miralem Pjanic szabadrúgásból gyönyörűen csavart a léc alá (1-0).

A második félidőt Gökhan Inler lövése nyitotta, a jobb kapufát érintette a svájci lökete. A Farkasoknál újabb játékos dőlt ki, Gervinho sántikált le a pályáról. A 61. percben Hamsík lőtt kapufát, a 70. percben Cannavaro lerántotta Borriellót, megkapta második sárga lapját, mehetett zuhanyozni. A büntetőt Pjanic vágta be.

Időközben Rafa Benítez becserélte Gonzalo Higuaínt, a Napoli emberhátrányban sem adta fel, Inler többször veszélyeztetett, de nem tudott faragni a hátrányon a vendégcsapat. A Roma a védekezést irányító Daniele De Rossi vezérletével 2-0-ra megnyerte a rangadót, Rudi Garcia együttese továbbra is, egyedüliként százszázalékos, a Napoli elszenvedte első vereségét.

Serie A, 8. forduló:
IFO Roma-Napoli 2-0 (1-0)TIPP
[1536597] 2013-10-18 20:45:00 Roma - SSC Napolix;