Serie A

Montellának elege van, Gomez a Fiorentinából lenne világbajnok

Utolsóként a Fiorentina és a Catania mutatkozik be a Serie A 2013-14-es szezonjának nyitófordulójában, a két csapat meccsét hétfőn este rendezik. A Violáknál valószínűleg Adem Ljajics és Mario Gomez is pályára lép. Előbbi távozhat, és ez frusztrálja edzőjét, Vincenzo Montellát, utóbbi viszont nagy terveket szövöget új csapatánál.

"Elegem van a Ljajics-ügyből. Nincs időm, kedvem és türelmem sem várni. De mivel még nem tiszta a helyzet, megyek tovább a saját utamon" - fogalmazott őszintén Montella a hétfői mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján. "Ljajics az előző idény második felében megmutatta, hogy nagy játékos lehet, de sokat kapott az együttes egységességéből és elhivatottságából a csapaton és az edzőn keresztül is. De ahogy mondtam, nem nagyon akarok tovább várni."

Montella türelmetlen - Fotó: Getty Images

A szerb csatárt a Milannal kapcsolatban emlegetik Olaszországban, és a piros-feketék állítólag tettek is érte egy ajánlatot. De ez csak 8 millió euróról szólt, ami talán érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a szerződése a szezon végén lejár, de a Fiorentina egyértelműen többet akar kapni érte.

Ljajics sorsa tehát bizonytalan, a Bayern Münchennél tavaly mellőzötté vált Mario Gomezé viszont már elrendeződött. Ő ezen a nyáron érkezett a Fiorentinához, jó teljesítménnyel mutatkozott be a csapatban az Európa Ligában, és további nagy tervei vannak: mindenképp a legmagasabb szinten szeretne teljesíteni és jó formában szeretne maradni jövő nyárig.

"Biztos vagyok benne, hogy Németország világbajnok lehet Brazíliában és a következő Eb-t is megnyerheti. Spanyolország 2008 óta dominált klub- és válogatott szinten is, én azonban arról álmodozok, hogy vb-t nyerünk 2014-ben. Többen is vagyunk a válogatottban, akik sokadik próbálkozásra akarunk nyerni, és most megvan a megfelelő hozzáállásunk" - jelezte a csatár, hogy ott akar lenni Brazíliában a világbajnokságon.

Egyelőre azonban a Serie A nyitányára kell koncentrálnia, ami valószínűleg nem lesz egyszerű a Catania ellen, de azért a Fiorentina az esélyes.

[1536515] 2013-08-26 20:45:00 Fiorentina - Cataniax;