Felkészülés

Novothny az Arsenalnak vagy a Portónak lőheti következő gólját a Napoliban

Ügynökének elmondása szerint Novothny Soma is tagja a Napoli hétvégi londoni felkészülési tornára utazó keretének.

Reméljük, Novothny is játszhat az EmiratesbenA nápolyiak a már hagyományos, hatodszor megrendezésre kerülő Emirates Kupán, az Arsenal vendégeként szerepelnek Londonban, ahol előbb a házigazdákkal, majd a Portóval is megküzdenek. Vörösbaranyi József, Novothny menedzsere az nso-nak árulta el, hogy Rafael Benítez, a Napoli vezetőedzője beválogatta a játékost az utazó keretbe.

A 19 éves csatár korábban a Feralpi Salo és a Carpi elleni meccseken is játszott, előbbi találkozón gólt is szerzett. Sajnos a Galatasaray elleni hétfői találkozón nem volt kerettag.

Az Emirates Kupán a török Galatasaray lesz a negyedik résztvevő, és szombaton Galata-Porto, valamint Arsenal-Napoli, vasárnap pedig Napoli-Porto és Arsenal-Galatasaray meccseket rendeznek. Amint az Ágyúsok honlapjának kimerítő elemzéséből kiderül, ők 1,7 gólt szoktak szerezni meccsenként ezen a tornán, a leggólgazdagabb év pedig a 2010-es volt, akkor a Lyonnal, a Celtic-kel és a Milannal együtt 13-szor találtak be.

Három gólnál többet egy mérkőzésen még egyik korábbi résztvevő sem szerzett, a leginkább pedig a zárómeccsen, a vasárnapi második találkozón szoktak potyogni a gólok, az eddigi öt alkalommal 14 találat jött ezeken össze, míg a szombat esti találkozókon 11-szer rezdült a háló. A góltalanság azért nem jellemző tehát ezen a tornán, azt viszont érdemes lehet a Napoli kapcsán figyelembe venni, hogy az eddig résztvevő olasz csapatok, a Milan, az Inter és a Juventus meccsenként legfeljebb 1-1, de inkább kevesebb gólt szereztek. Talán nem meglepő, hogy a fogadóirodák az Arsenalt favorizálják szombati mérkőzésükön.

[1535029] 2013-08-03 17:20:00 Arsenal - SSC Napolix;[1535011] 2013-08-03 15:00:00 Galatasaray - FC Portox;