Golf

A skót miniszterelnök bojkottálja a British Opent

  • VNA

A rendező golf klub nem enged be hölgyeket játszani, ezért a skót miniszterelnök, Alex Salmond nem nézi meg az idei British Opent.

Fontos lépésre szánta el magát a skót miniszterelnök, Alex Salmond, aki a British Open golftorna előtt távollétével tiltakozik a muirfieldi szervezők által tanusított diszkrimináció miatt. "Csak olyan klubokba megyek el, amelyek mindkét nem játékosai számára azonos jogokat biztosítanak. A 21. században az ilyen hozzáállás tarthatatlan" - nyilatkozta még szombaton a sportágat fanatikusan szerető Salmond.

A hagyományosan csak férfiak által látogatható klub területén csütörtökön kezdődik el a négy közül a legrégebb óta zajló major torna, a British Open. Érdekesség, hogy Salmond 2011-ben már egyszer meglátogatta a tornát, amelyet akkor a hasonló "hagyományokat" ápoló kenti St. George's Club területén rendezték. "Akkor az első napi látogatásom során tapasztaltam meg ezt a megkülönböztető rendszert" - szabadkozott a két évvel ezelőtti esettel történő szembesítéskor a miniszterelnök.