Gyorskorcsolya

Két olimpiát nyert, de csak most lesz igazi nagypályás

  • VNA

Nem fért be a dél-koreai rövidpályás válogatottba, így a jövőben a nagypályás gyorskorisok között akar olimpikon lenni Lee Jung-su.

Szakágat vált a következő szezonban a dél-koreaiak kétszeres olimpiai bajnoka, Lee Jung-su. A Vancouverben a rövidpályás gyorskorcsolyázók két versenyszámában is aranyérmet szerző versenyző ugyanis a jövőben már az ovális nagypályán, gyorskorcsolyázóként tervezi folytatni karrierjét. A 23 esztendős versenyző három éve 1000 és 1500 méteren tudott győzni az olimpián, de az utóbbi időszak eredményei alapján nincs esélye bekerülni a Szocsira készülő koreai rövidpályás válogatott keretébe.

"Lee Jung-su már alig várja az új kihívást és a korábbiaknál is lelkesebben tréningezik. A gyorskorcsolyázók csapatától pedig minden támogatást meg fog kapni az optimális felkészüléshez. Még nem ment egyszer sem időre a 400 méteres körön, de előbb-utóbb ez is be fog következni. A rövidpályás versenyek után a sebességével biztosan nem lesz gond" - nyilatkozta Lee edzője, Mo Ji-soo, aki szerint a háromszoros világbajnok gyorsan elérhet arra a szintre, ahol jelenleg a koreai gyorskorcsolya válogatott legjobbjai vannak.

A gyorskorcsolyázás két szakága között amúgy nem sűrű az átjárás, éppen ezért várják sokan kíváncsian Lee váltását. A vancouveri olimpia ilyen szempontból is hozott egy különlegességet, ahol a lett Harald Silovs a téli olimpiák történetében elsőként indult el mindkét szakág ötkarikás versenyein.