Téli hírmorzsák

Adam Sandler hoaxos halálhíre - Lamyé a francia zászló

Mi a téli sportokat sem hanyagoljuk el, így a leghidegebb évszak közeledtével időről-időre az apró hírmorzsákat, érdekességeket is átadjuk nektek, hogy teljesen képben legyetek a szezon kezdete előtt.

Bár a téli szezon kezdetére még néhány hetet várni kell, a sikeres havas-jeges sportfogadásokhoz nem árt már most odafigyelni a történésekre. A közelmúltban útjára indult "Téli hírmorzsák" névre hallgató rovatunkban igyekszünk benneteket tájékoztatni a téli sportok legfrissebb történéseiről és érdekességeiről, hogy amikor leesik az első hó, már tettre készen mérkőzhessetek meg a bukmékerekkel:

- Néhány nappal az olaszok után Franciaországban is kijelölték, hogy ki viheti a zászlót a szocsi olimpia megnyitóünnepségén. A megtiszteltetés ezúttal a három éve Vancouverben már bajnoki címet gyűjtő Jason Lamy Chappuist érte. A kiváló északi összetettes a szavazásnál a műkorcsolyázó Brian Joubert és a szabadstílusú síző - amúgy magyar származású - Ophelie David előtt kapta meg a megtisztelő felkérést a feladatra. Az idén három vb-címet is gyűjtő Lamy Chappuis amúgy a franciák egyetlen 2010-es olimpiai bajnoka lesz Szocsiban, lévén a sprintben győztes biatlonosuk, Vincent Jay időközben már visszavonult.

- Térdműtéten esett át a korábbi Európa-bajnok és kétszeres vb-bronzérmes orosz műkorcsolya páros férfi tagja, Alexander Szmirnov. A 29 éves sportoló Juko Kavagucsi párjaként indulhat majd Szocsiban, ahol a négyszeres világbajnok Savchenko-Solkowy páros egyik legfőbb ellenfelének számíthat majd. Szmirnov műtéte miatt az orosz páros kénytelen lesz kihagyni az október végén sorra kerülő Skate Canada elnevezésű versenyt, visszatérésük a december végére kiírt orosz bajnokságon várható.

- Hétfőtől újabb rémhír, hoax terjedt el az interneten, amely szerint snowboardozás közben életét veszítette a híres színész, Adam Sandler. A közösségi médiában igen nagy publicitást kapó sztori szerint Sandlert a svájci Zermatt síközpontjában érte a baleset. A többnyire vígjátékokban szerepet kapó színész azonban szerencsére a legjobb egészségnek örvend és talán ő maga is jót mosolyog azon, hogy immáron nem először keltik halálhírét az internetes médiában.

- Az olimpia előtti utolsó síugró teszt versenyt rendezték meg a hétvégén Szocsiban, ahol a hölgyeknél az ötkarikás verseny nagy esélyese, Takanasi Sara győzött. A mindössze 17 éves japán tehetség egyedüliként ugrott 100 méter fölé a normál sáncon, így simán előzte meg az orosz Anasztazija Gladisevát az orosz bajnokságon. A férfiaknál hétfőn rendezik meg az orosz bajnokságot, amely ugyan szintén nyílt kiírású, ám a hölgyekkel ellentétben csak orosz ugrók neveztek rá.

- Legutóbb az olimpiára készülő Lykovcán Ágota miatt számoltunk be az inzelli gyorskorcsolya pályán rendezett versenyről. A bajoroknál legutóbb rendezett felkészülési versenyen az olimpiai bronzérmes kínai Wang Beixing ért el remek eredményt 500 méteren (37,77), amivel a hazaiak kedvencének, Jenny Wolfnak a két éve elért inzelli rekordját (37,88) adta át a múltnak.

Melyik téli sportág eseményeit szereted nézni a leginkább a televízióban?x;

- A norvég biatlon válogatott vezetői jelezték, hogy a franciaországi Annecyben sorra kerülő decemberi Világkupa forduló után jelölik majd ki az olimpiai keretüket. Az olimpiára történő végső nevezési listát azonban csak január közepén Ruhpoldingban zárják le a bőség zavarával küzdő norvégok, így a sportág kedvelőinek addig várniuk kell arra, hogy megtudják, hogy a veterán Ole Einar Björndalen is ott lesz-e a szocsi olimpián. Az viszont már most biztos, hogy az ötkarikás versenyekre utazó keret tagjai közül senki sem utazik majd Antholzba a januári Világkupára, helyette inkább Svájcban, Lenzerheidében készülnek a norvég biatlonosok.

- Van aki még a nyári szünetében sem bírta ki szeretett sportága nélkül. Így van ezzel a lengyelek síugrója, Maciej Kot is, aki az alábbi, a horvátországi Dubrovnikban készült igencsak impresszív fotót töltötte fel a minap a Facebookra: