Debrecen

Jól halad a válogatott védő felépülése

A Debrecen válogatott védője, Mészáros Norbert két hét múlva már edzhet a csapattal, és még a játékára is van esély az Európa Ligában.

Mészáros az utolsó tavaszi bajnoki mérkőzésen, az MTK ellen még pályára lépett, majd csatlakozott a válogatott keretéhez. Gerincfájdalmai miatt azonban orvosi vizsgálatra küldték, amelyen bebizonyosodott, hogy a lumbális és szakrális csigolyák problémái okozták a panaszokat. Felmerült a műtét lehetősége is, amely akár fél év kihagyást is eredményezhetett volna, de az újabb vizsgálatokon kiderült, hogy erre nem lesz szükség.
 
A védő jelenleg egyéni feladatokat végez, de nagyon jó ütemben halad a felépülése. Elmondása szerint még arra is van esély, hogy a Strömsgodset elleni Európa Liga mérkőzésen pályára lépjen.
 
"Egyelőre még speciális gépekkel végzek különböző gyakorlatokat, de ha minden jól megy, holnap elkezdem a munkát Dankó Mihály rehabilitációs edzővel. Először a mélyhátizom megerősítésén dolgozunk, emellett nyújtásokat kell végezni, míg pénteken futhatok is. Ha nem érzek fájdalmat, akkor két hét múlva edzhetek a csapattal. Bízom benne, hogy a norvégok elleni Európa Liga mérkőzésen már a szakmai stáb rendelkezésére tudok állni – mondta Mészáros Norbert a dvsc.hu-nak. – Nem ismerem nagyon az ellenfelet, de azt tudom, hogy a norvég foci jó. Az első helyezettel játszunk, tehát lehetett volna kedvezőbb is a sorsolásunk, de akár rosszabbul is járhattunk volna. Itt a feladat előttünk, amit megpróbálunk sikerrel teljesíteni. Érdekes lesz, hogy az egyik mérkőzést műfüvön játsszuk, ami nekik kedvezhet majd, mert jobban hozzá vannak szokva, a visszavágó azonban már rendes füvön lesz, ami számunkra jobb. Utoljára az Elfsborg ellen történt ez, akkor Svédországban műfüvön kellett futballoznunk. Előtte egy héttel már ilyen pályán készültünk, de minden műfű más. Ennek ellenére nem volt nagy hátrány, 0-0-s döntetlent játszottunk, ám nem adtak meg egy szabályos gólunkat és még kapufát is rúgtunk. Keményebb pálya, éppen a derekat viseli meg jobban, de azt mondom, nem ezzel kell foglalkoznunk. Meg kell oldanunk a feladatot és ki kell harcolni a továbbjutást."