Férfi vízilabda

Vincze Balázs Universiade-csapatot hirdetett

Vincze Balázs szerdán délután, a szerb Universiade-válogatottal Szegeden lejátszott hivatalos mérkőzés előtt ismertette a kazanyi sporteseményre nevezett magyar férfi vízilabda-válogatott névsorát.


"Sajnos a felnőtt válogatottól sérülések miatt nem érkezhetett hozzánk játékos, emiatt új embereket kellett behívni, akikkel tulajdonképpen néhány napja kezdtük el a közös munkát. Az egyik állomás volt a szerbek Universiade-csapatával szervezett közös szegedi felkészülés. Szerdán este már kétkapuztunk egymással, ma pedig hivatalos meccs is lesz. Bizakodó vagyok, de még mindig nem tudjuk, hogy a többi csapat milyen összetételű lesz a kazanyi tornán. Arról már van információnk, hogy az oroszok a Cseljabinszkban is szerepelt válogatottjukat indítják, s elképzelhető, hogy a szerbekhez is csatlakoznak többen a felnőtt kerettől. Szeretném, ha éremmel tudnánk zárni, de az összeszokottságot még meg kell szerezni, most tudunk először idegen csapattal játszani, aztán az Universiadén napról napra jól kell majd teljesíteni" - nyilatkozta Vincze Balázs Universiade-szövetségi kapitány a vlv.hu szakportálnak.

A csapat július másodikán utazik el a tatár fővárosba. A válogatott ellenfelei Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán lesznek a csoportkörben. A másik hatosban USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország és Montenegró szerepelnek.

Az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékát július 6-17. között rendezik az oroszországi Kazanyban. Magyarország képviseletében három csapat indulhat: a férfi és női vízilabda-, valamint a női kosárlabda-csapat.

A legutóbbi, 2011-es Universiadéról a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza. Az úszó Cseh László három aranyérmet nyert. A férfi vízilabdacsapat a 9. helyen végzett.

A magyar csapat:
Bisztritsányi Dávid, Korényi Balázs, Deutsch Máté, Halek Márton, Szécsi Dávid, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Szentesi Ádám, Erdélyi Balázs, Juhász Zsolt, Chilkó Márton, Somogyi Balázs, Barabás Botond.