Műkorcsolya

Újra nekifut a visszatérésnek az olimpiai bajnok

  • VNA

Tavaly sérülés akadályozta meg a vancouveri bajnok műkorcsolyázó Evan Lysacek visszatérését, aki az októberi Skate Americán akar indulni.

A vancouveri olimpia férfi műkorcsolyázó bajnoka, az amerikai Evan Lysacek ugyan kihagyott két szezont a 2010-es játékok után, tavaly azonban már az újabb ötkarikás verseny közeledtével szeretett volna visszatérni a nemzetközi mezőnybe. Ez akkor sérvműtéte miatt nem jött össze neki, most azonban újfent a versenyzést tervezi. Jelen állás szerint a 2010 februári olimpia után először (!) az idei Skate Amercián léphet jégre Lysacek versenykörülmények között. A 2009-es világbajnok ugyanis hivatalosan is jelezte részvételi szándékát az október 18-20 között Detroitban sorra kerülő eseményen. A jelenlegi tervek szerint a 27 éves műkorcsolyázó számára ez lesz az egyetlen verseny a 2013/14-es Grand Prix sorozatban.

Lysacek eddig egyszer (2009) tudott hazai közönség előtt győzni a Skate Americán, ahol most többek között edzőtársával, a vb-ezüstérmes kazah Gyenisz Tennel is összemérheti majd erejét. Az utóbbi években már részben a civil karrierjére is koncentráló Lysacek hónapok óta Beverly Hillsben járt színésztanfolyamra. Az ott megtanultak persze a jégen is jól jöhetnek neki, hiszen a műkorcsolya a korcsolyázó tudás mellett nagyrészt szintén az előadó művészetről szól...