Manchester United

Mourinho valami körömlakklemosóval kínált - Sir Alex aranyköpései

  • MTI

Szerdai bejelentése szerint az idény végén befejezi pályafutását Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. Alább egy csokor olvasható a skót edzőfejedelem legendás aranyköpéseiből.

Sir Alex Ferguson aranyköpései
"Meg se próbáljon belenézni egy őrült ember agyába." (önmagáról)
"Majd én letaszítom a Liverpoolt a rohadt trónjáról." (1986-os manchesteri kinevezése után)
"Nem hiszem el, ezt nem hiszem el! Futball, átkozott pokol!" (az 1999-es BL-diadal után)
"Foltozzátok össze valahogy, a rohadt életbe!" (David Beckhamről, miután az öltözőben dühében fejbe rúgta egy cipővel, és felszakadt a szemöldöke)
"Amikor először láttam, 13 évesen olyan volt, mint egy spániel, amelyik lebeg a pálya felett, és papírgalacsinokat hajkurászik a szélben." (Ryan Giggsről)
"Pippo Inzaghi lesen született."
"Marhára semmi közöd hozzá! Én se kérdezgetlek, hogy még mindig a buzibárokban lógsz-e." (egy újságírónak, aki megkérdezte, hogy elutazik-e a 2006-os vb-re)
"Ha egy olasz azt mondja, hogy tészta van a tányéron, akkor a biztonság kedvéért bekukkantok a szósz alá. Ők találták fel ugyanis a ködösítés taktikáját."
"Ha egy pár centivel magasabb lenne, Anglia legjobb belső védője lehetne. Az apja 185 centis, úgyhogy én a tejes emberre gyanakszom..." (Gary Neville-ről)
"Főnöknek és nagy embernek nevezett, amikor ittunk egyet az első meccs után. Jobban örültem volna, ha egy pohár bor mellett bókol nekem, mert valami körömlakk-lemosóval kínált." (José Mourinhóról)
"Van úgy, hogy az embernek hangos a szomszédja. Ez ellen nincs mit tenni. Legfeljebb annyit, hogy az ember bekapcsolja a tévét, és jól felhangosítja." (a városi rivális Manchester Cityről)
"Csak nem képzeli, hogy ezzel a bandával szerződést kötünk? Ezeknek egy vírust sem adnék el!" (a Real Madridról, amikor a spanyolok érdeklődtek Cristiano Ronaldo iránt)
"Lehet, hogy egyszer majd együtt lovagolunk el a naplementébe." (egyik kedvenc edző-ellenségéről, az Arsenal kispadján ülő Arsene Wengerről)
"Átkozottul tehetséges fickó vagyok. Talán elkezdek festeni, vagy valami ilyesmit." (arra a kérdésre, hogy mihez kezd a visszavonulása után)
"Nézzenek rám, tíz évet fiatalodtam! Ezek a tabletták csodát tesznek!" (miután az MU-val nemrég megszerezte 13. bajnoki címét)