Edzősors

A Barcelonánál folytatja Jupp Heynckes?

  • Szabó András

Bár már most tudja, hol fog dolgozni legközelebb Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője csak június 30-a után árulja el, melyik csapatot irányítja majd jövőre.

A bajorok vezetőedzőjének azután kellett új állomáshely után néznie, hogy már jó ideje tudni lehetett: Pep Guardiola követi majd az Allianz Aréna rendezői székében. Több spanyol lap szerint annak a Real Madridnak lehet Heynckes újra a vezetőedzője, ahonnan José Mourinho a bajnokság végén távozni fog, de ezt az egykori világklasszis csatár nem volt hajlandó megerősíteni.

Nem mondom meg, mit fogok tenni június 30-a után” – nyilatkozta Heynckes a kiváncsi újságíróknak. „Nyugodt vagyok. Már jó ideje tudom, hova fogok menni. Soha nem volt ügynököm, és a spanyolországi pletykák csak a média találmányai.

Ennek ellenére finom utalásokat is tett Heynckes leendő munkaadójának kilétére: „Már várom, hogy visszatérhessek Spanyolországba, már éltem ott egy ideig. Szerintem minden játékos álma az, hogy a Camp Nou-ban játszhasson.

Vajon hazai csapatként vagy ellenfélként gondol erre a BL-elődöntő első mérkőzésén a katalánokat rommá verő Bayern trénere? Gyanítjuk, a következő két hónapban még sokszor fel fogjuk tenni ezt a kérdést...