Manchester United

Úgy játszottunk, mint a bajnokok - Ferguson

A listavezető Manchester United 2-2-es döntetlent játszott a West Ham United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján, vagyis a címvédő Manchester City Wigan elleni győzelmével két pontot faragott tetemes hátrányán.

A Vörös Ördögök kétszer is hátrányban voltak az Upton Parkban, de Sir Alex Ferguson elégedetten nyilatkozott a lefújás után.

"Többször is fel kellett állnunk, de a játékosaink folyamatosan mentek előre. Kétszer hátrányban voltunk, de visszajöttünk, úgy vélem, ma úgy játszottunk, mint a bajnokok."

"Azt kell mondanom, csodálatosok voltunk, különösen a bátorságot illetően. Nem viselkedtünk vesztesként, újra bizonyítottunk, elégedett vagyok az eredménnyel."

A Unitednek a hátralévő öt mérkőzésén hat pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy huszadszor is felüljön az angol labdarúgás trónjára. "Ezzel a meccsel is közelebb léptünk a bajnoki címhez. Még három lesz otthon, és kettő idegenben, és a csapat mindig nyerni akar. Efelől semmi kétség. Tekintélyes az előnyünk, de pont ilyenkor nem szabad hibázni."

"A hajrában közel álltunk a győzelemhez, az utolsó húsz percben kapusuk mentette meg az ellenfelet a vereségtől. (Jääskeläinen - szerk.) Robin van Persie és Chicharito helyzeténél is hatalmasat védett, Wayne Rooney kísérleténél a gólvonalról tisztázott. A tizenhatosukon belül játszottunk, de nem tudtuk góllal befejezni az akcióinkat. Volt elég időnk a három pont megszerzésére, talán egy picit több nyugalom kellett volna, és olykor még egy passz helyett lövést választani" - tette hozzá a skót menedzser.

Premier League, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
West Ham United-Manchester United 2-2 (1-1)
gólszerzők: Vaz Te (17.), Diame (55.), illetve Valencia (31.), van Persie (77.)