La Liga

Messi nélkül is volt, aki gólokkal köszöntse Abidalt a Barcelonában

Több kulcsemberét nélkülözve is nagyon fölényes győzelmet aratott a Barcelona a Mallorca ellen a Primera División 30. fordulójában. A katalán együttes tagjai nyilván örültek a góloknak és a három pontnak is, de sokkal fontosabb dolgot is ünnepelhettek ezen az estén.

Az első kisebb lehetőség ugyan a Mallorcáé volt, a negyedik perctől már egyértelmű fölényben volt a sérült Lionel Messi nélkül játszó Barcelona. Előbb Tello lőtt mellé, majd Iniesta lövését blokkolták, Dani Alves kísérlete is kimaradt, majd Fabregas is elhibázott egy helyzetet, mielőtt megrúgta az első gólt. Középről indulva kényszerítőzött Alexis Sánchezzel, a visszakapott labdát külsővel átvette, belsővel pedig a bal alsóba gurította. (1-0) Két perccel később az ő lövését még kivédte Aouate, a kipattanóra viszont jött Sánchez, aki a hálóba emelt. (2-0)

Éric Abidal és Alexis Sánchez ölelkeznek a Barcelona-Mallorca mérkőzésen a Primera Divisiónban 2013-ban.

Ők ketten gondoskodtak arról is, hogy az utolsó helyezett vendégeknek semmi reményük ne legyen ezen a meccsen. A 37. percben Sánchez jobbról adott gólpasszt Fabregasnak (3-0), majd utóbbi egy hosszú labdával indította előbbit, aki jobbal átvette, ballal pedig bekotorta azt. (4-0)

Közvetlenül a szünet után Iniesta is beszállt a játékba, de az ő passza után is Fabregas volt eredményes. (5-0)

Közben a Mallorcának volt egy-egy lehetősége, a legnagyobb talán akkor, amikor Montoya a saját tizenhatosa előtt eladta a labdát, de Hemed akkor sem találta el a kaput. Mivel a folytatásban a Barcelona már nem erőltette a játékot, kicsit kiegyenlítettebb lett a meccs, de ez inkább csak azt eredményezte, hogy a vendégek kapuja előtt kevesebb lett a helyzet.

A Nou Camp közönsége ekkor már inkább az oldalvonalra figyelhetett. Előbb pályára lépett a bajnokin debütáló, de a BL-ben például már kétszer is játszó Deulofeu, majd a 70. percben Tito Vilanova becserélte Éric Abidalt, aki 2012. február 26. és májtranszplantációja óta először játszhatott ezen az estén.

A hajrában is irányította a meccset a Barca, de helyzeteket nem igen alakított ki, így nem születtek újabb gólok.

Az első négy gól

Fabregas harmadik találata, összesen az ötödik

Primera División
30. forduló
Barcelona-Mallorca 5-0 (4-0)
gólszerzők: Fabregas (20., 37., 46.), A. Sánchez (22., 39.)