Manchester United

Nem egy orvos fogja megmondani, mikor hagyjam abba - Alex Ferguson

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a Bayern München klubmodelljét tartja követendő példának, az edzői karrierje befejezése után pedig szívesen töltené be valamelyik igazgatói posztot a Vörös Ördögöknél.

A skót menedzsert már sokadszor faggatták arról, hogy meddig akar a United kispadján ülni, amire a következőket felelte: "Senki nem akar tőlem megszabadulni, ha abbahagyom, valószínűleg akkor is maradok valamilyen igazgatói poszton. Senki nem tudja, mikor lesz ez, én sem. De nem egy orvos fogja megmondani, hogy mikor hagyjam abba."

Sir Alex Ferguson a Manchester United mérkőzésén 2012-ben.

Sir Alex arról is beszélt, hogy szerinte a Bayern Münchenéhez hasonló klubmodellt kellene kiépíteni Manchesterben is. A Bajoroknál minden fontos pozíciót a csapat egykori emblematikus játékosai töltenek be.

"Azt hiszem, az egy tökéletes modell. Nem okozna gondot lemásolni azt, mivel ennél a klubnál is rengeteg nagyszerű játékos volt, akik most nagykövetként dolgoznak. Például Andy Cole, Bryan Robson vagy Peter Schmeichel. Van belőlük néhány, és ki kellene ezt használnunk" - mondta a 71 éves szakember.