Serie A

A Juventus volt a nyertese a Lazio-Napoli rangadónak

A Lazio hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Napolival a Serie A 24. fordulójának rangadóján. Mivel egyik közvetlen rivális sem szerzett három pontot, a listavezető Juventus örülhetett az eredménynek.

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 25. fordulójának második rangadóján a Lazio a Napolit fogadta. Mivel a Juventus a hatkor kezdődő mérkőzésen legyőzte a Fiorentinát, a Napolinak is nyernie kellett volna, hogy tartsa a lépést.

Már a második percben vezethetett volna a Lazio: Hernanes lőtt ballal centiméterekkel a jobb sarok mellé. A 6. percben egy bal oldali szögletet pörgetett a rövid felső sarok mellé Stefan Radu. Alig telt el az első tíz perc, megszerezte a vezetést a Lazio: Candreva indította Konkót, aki szépen ívelt középre, Floccari mellel levette a labdát, majd tizenegy méterről a bal alsóba lőtt (1-0).

Negyedóra elteltével újabb hazai helyzetet jegyezhettünk fel:  Candreva kapott egy labdát a jobb oldalon, majd kapura lőtt, De Sanctis azonban védeni tudott. Fél óra elteltével Floccari 20 méteres lövése jött vissza a kapufáról. A 39. percben Pandev bal oldali beívelését fejelte Cavani középről, tíz méterről a lécre. Az első félidőben maradt az 1-0-s hazai vezetés.

Az 55. percben Cavani került ziccerbe, ám Marchetti nagy bravúrral hárított. A Napoli próbált előre jönni, de nem sikerült tiszta helyzeteket kialakítaniuk. A 82. percben Pandev fejelt kapura 11 méterről, Marchetti fogta a léc alatt a labdát. Pár perccel a vége előtt Inler lőtt távolról, ám ismét a Lazio kapusa hárított. A szöglet után viszont már tehetetlen volt: Campagnaro parádés mozdulattal 11 méterről bombázott a kapuba (1-1). A találat után még Pandev lövése jelentett veszélyt az egyik oldalon, Floccari pedig kapufát fejelt a másikon, ám maradt a döntetlen.


 

Serie A
24. forduló
Lazio-Napoli 1-1
Gólszerző: Floccari (11.) ill. Campagnaro (87.)