Sportgazdaság

Nyolcadik éve folyamatosan híznak a Bundesliga bevételei

  • VNA

Sportszakmailag és pénzügyileg is stabil alapokon nyugszik a német labdarúgás, amelynek élvonalában a 2011/12-es szezon is rendkívül sikeres volt.

Nem csak Josep Giardiola közelmúltbeli müncheni szerződtetése, de a konkrét számadatok is visszaigazolják, hogy tovább száguld a német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga. A szerdán a német szövetség (DFL) Frankfurtban kiadott pénzügyi elemzése ugyanis kimutatta, hogy sorozatban nyolcadik éve (!) folyamatosan nő az elsőosztályú csapatok által termelt bevétel, amely a legutóbbi (2011/12) szezonban már átlépte a kétmilliárd eurós határt. A Bundesliga 18 csapata összesen 2,08 milliárdos bevételt generált, ami 7,2%-al több, mint az azt megelőző évadban megtermelt pénzösszeg.

A német futball erejét az is mutatja, hogy még a Bundesliga2 is jelentősen (7,4%-al) növelte bevételeit, amelyek a 2011/12-es évadban elérték a 384,4 millió eurót. A Bundesligában szereplő csapatok adózás utáni nyeresége összesen 55 millió eurót tesz ki, ugyanakkor a másodosztályú csapatok a jelentős bevételek ellenére is 18,8 millió eurós veszteséget halmoztak fel.