Manchester United

A United magabiztos előnnyel köszönti Ferguson születésnapját és az újévet

A listavezető Manchester United fantasztikus mérkőzésen, hazai környezetben 4-3-ra győzött a Newcastle United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A vendégek hiába vezettek háromszor is, a szerdai összecsapást végül a 91. percben Javier Hernández gólja döntötte el a Vörös Ördögök javára.

"Bárcsak ez lett volna a szezon utolsó meccse! Ez a mérkőzés a csapatunk bátorságáról szólt. Fantasztikus bátorságról, a játékosok sosem adták fel. A félidei 2-1-es hátrány után hihetetlenül feljavultunk, ez volt, amit tennünk kellett" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök menedzsere a találkozó után.

"Chicharito méltán lőtt győztes gólt, a mozgása és a bátorsága hihetetlen volt. Úgy vélem, ő és Robin van Persie teljesen fenomenális volt."

A Manchester United a tabella élén, hétpontos előnnyel köszönti az új évet, és Sir Alex születésnapját is, aki szilveszterkor lesz 72 éves.

"Ez egy nagyon fontos eredmény számunkra, jó pozícióban vagyunk. Ahogy mindig is szoktam mondani, a december az a hónap, amely mindent megmond" - tette hozzá a skót menedzser.

Premier League, 19. forduló:
Manchester United-Newcastle United 4-3 (1-2)
gólszerző: Evans (25.), Evra (58.), Van Persie (71.), Hernández (90.), ill. Perch (5.), Evans (29. - öngól), p. Cissé (68.)