Kajak-kenu

Natasa 2013-ban is versenyezni fog - Andrian Dusev

Dusev-Janics Natasa férje szerint megvannak a legitim módszereik, hogy joga legyen a versenyekre feleségének.

Dusev-Janics Natasa férje szerint felesége versenyezni fog

A belgrádi Testnevelési Egyetem felkérésére, a kar amfiteátrumában az evezős sportágakat tömörítő tanszéken a hatszoros olimpiai érmes Dusev-Janics Natasa Az én sportolói utam címmel előadást tartott.

"Az olimpián a célom az aranyérem megszerzése volt, s hogy ez nem sikerült, azért történt meg, mert a kislányom nem volt velem. Ez lelkileg nagyon megviselt. Nagyon fontos, hogy a legfontosabb verseny előtt a sportolónak semmilyen gondja ne legyen, hogy tudja, mennyi időre van szüksége, hogy megérkezzen az edzésre, ahol a kajakok várják, s ami a leglényegesebb: azokkal legyen, akiket ismer és akiket szeret. Ezek nélkül nincs siker. Igaz, hogy nyertem egy ezüst- és egy bronzérmet, de ez nem az volt, amit szereztem volna" - mondta a 30 éves Dusev-Janics Natasa az előadáson.

"Most is kajakos családban élek, hiszen a férjem, Andrian Dusev is érmeket szerzett a versenyeken, s az ő gyerekei is sikeres kajakosok. A mindennapi életben nagyon nehéz a sportos részt elkülöníteni a magánélettől. A sportolónak egoistának kell lennie, hogy csakis magára és a sikerre gondoljon a versenyen. Elismerem, a kajakban ilyen vagyok, a magánéletben azonban ennek az ellenkezője jellemző rám" - idézte a Magyar Szó a kajakosnőt.

Dusev-Janics Natasa férje, Andrian a jelenlevőknek elmondta, hogy felesége – függetlenül attól, hogy a Magyar Kajak és Kenu-szövetség nem adta ki a versenyzési engedélyét – jövőre is indulni fog nemzetközi versenyeken.

"Natasa 2013-ban is versenyezni fog! Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízok benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben. Nem fogom megengedni, hogy egyetlen egy hónapot is kihagyjon, mivel kemény tervünk van, amelynek a célja a riói érem megszerzése - mondta Dusev a kialakult helyzetről.