U18-as válogatott

Rengeteg pozitív benyomást szereztünk - Mészöly Géza

A Mészöly Géza vezette szakmai stáb olyan játékosokat nézett meg, akik korábban még nem bizonyíthattak nála.

Mészöly Géza elégedett volt az edzőtáborral - Fotó:mlsz.hu

Az 1995-ös születésű korosztály tagjai jelenleg az U18-as válogatott keretét alkotják, de 2014 nyarán nagy feladat vár rájuk: a hazai rendezésű Európa-bajnokságon mérik össze tudásukat a kontinens legjobb csapataival.

A korosztály már most a másfél év múlva sorra kerülő megmérettetésre készül, a héten rendezett összetartáson a szakmai stáb azt mérte fel, hogy kik azok a játékosok, akik a közeljövőben bekerülhetnek a csapatba.

"Több olyan játékost is figyelmünkbe ajánlottak az NB I-es klubigazgatók, akik eddig nem voltak szem előtt, de az utóbbi időszakban sokat fejlődtek klubcsapatuknál - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza szövetségi edző. - Mindenkiről elmondható, hogy koncentráltan, lelkesen végezte a feladatokat, több játékos is jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a három nap alatt. Az elméleti foglalkozásokon elhangzott instrukciókat a harmadik nap végén, az egymás elleni játékban már a pályán is viszontláttuk, rengeteg pozitív benyomást szereztünk az edzőtáborozás során. Ebben a korosztályban jelenleg mintegy negyven játékos képvisel közel azonos tudásszintet, ami azt jelenti, hogy posztonként akár három-négy labdarúgó is számításba jöhet az aktuális keret összeállításakor."

A 2014-es Eb-rendezés "árnyoldala", hogy a válogatott a következő másfél évben egyetlen tétmérkőzést sem játszik.

"Fontos feladat a megfelelő felkészülési mérkőzések lekötése, a következő másfél évben olyan meccseket kell játszanunk, amelyek segítenek felépíteni a csapatot az Eb-re. Itt már nem elég határmenti mérkőzésekben gondolkodni, ezen mostanra túlnőtt ez a csapat. Olyan összecsapásokra lesz szükség, amelyek minőségben, motivációban közelítenek a tétmérkőzésekhez, elvégre másfél év múlva Európa hét legjobb válogatottjával kell felvennünk a versenyt. Egy olaszok elleni mérkőzést már sikerült lekötni jövő tavaszra, de sok hasonló kaliberű megmérettetésre lesz szükség az Eb-ig hátralevő időszakban" - tette hozzá Mészöly Géza.
 

A Telkiben edzőtáborozó keret
Kapusok:
Verebélyi Kornél (KTE)
Hrabina Alex (Nyíregyháza)
Leindler Domonkos (MTK Budapest)
Védők:
Marcsek Ákos (Vasas)
Fényes Szabolcs (PFLA)
Györfy Mátyás (Illés Akadémia)
Tóth Tamás (Vasas)
Nagy Ádám (VSI Rio Maior Football)
Ádám Erik (UTE)
Bognár László (Győr)
Középpályások:
Berecz Zsombor (Vasas)
Kővári Róbert (Pécs)
Tóth Benjámin (MFA)
Szalánszki Bálint (UTE)
Fischer Zsigmond (Vasas)
Kerékgyártó Dávid (MTK Budapest)
Szelei Donát (PFLA)
Támadók:
Gránicz Patrik (Pécs)
Csillag Dáriusz (MFA)
Popgeorgiev Pantelis (FTC)
Bereczki Dániel (DVSC)
Ivancsó Dávid (VSI Rio Maior Football)
Csirszki Martin (DVTK)