Utánpótlás

A macedónokat és a sarkvidéki időjárást is legyőzték az U18-asok

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott visszavágott a macedónoknak a keddi vereségért.

U18-as válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a macedónok ellen, és a keddi 1-0-ás vereség után ezúttal 4-2-es győzelmet aratott - számolt be az mlsz.hu. A mieink a Székely György - Osváth Attila, Asztalod Dávid, Tamás Krisztián, Vallejos Dominique - Németh Márió (Ács Ádám, 75.), Kalmár Zsolt, Nagy Dominik (Berecz Zsombor, 58.) - Medgyes Zoltán (Tóth László, 64.), Bobál Gergely, Varga Szabolcs (Hahn János, 75.) összeállításban szerepeltek az összecsapáson.

Az időjárás nem kedvezett a játéknak, nem sokkal a meccs előtt kezdett el esni a hó Telkiben, nem sokkal később viharossá fokozódott a szél, az első félidő végére már jelentős hótakaró borította a pályát. A nehezítő körülmények a mieinket zavarták kevésbé, az 5. percben szereztünk vezetést, egy szögletet követően Tamás Krisztián lőtt a hálóba (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, és a 27. percben sikerült megduplázni az előnyt, Varga szögletből, érintés nélkül csavart a kapuba (2-0). A 31. percben a szórványos macedón akciók egyike góllal végződött, így 2-1-es vezetésünknél ért véget a félidő.

A második játékrészt is jól kezdtük, az 51. percben a Kalmár Zsolttal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Németh Márió értékesítette (3-1). Két perccel később egy jobb oldali támadásból felzárkóztak a macedónok (3-2), de továbbra is a mieink domináltak, és a 65. percben Varga lövését követően, a felső kapufáról kipattanó labdát Tóth László továbbította közelről a hálóba (4-2). Két perccel később Székely György büntetőt védett, ezt követően a vendégeknek már nem volt jelentősebb gólszerzési lehetőségük. A hajrában a szűnni nem akaró havazás hatására szinte bármilyen téli sportra alkalmas lett volna a pálya, a játékosokat külön dicséret illeti azért, hogy ilyen körülmények között is végig nagy odaadással küzdöttek a mérkőzésen.

"Megérdemelten nyertünk, mert végig mi domináltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és ezúttal gólra is tudtunk váltani néhányat közülük - mondta a meccs után Mészöly Géza szövetségi edző. - A játékosok nagyon akarták a sikert, óriási dolognak tartom, hogy ebben az időben, ilyen pályán is kreatív támadójátékot tudtunk bemutatni, ezért minden elismerést megérdemel a csapat. Hasznos héten vagyunk túl, örülök, hogy teljes volt a keret, és minden játékossal együtt tudtunk dolgozni, akire jelenleg számíthatunk a válogatottnál."