Manchester United

Leleplezték Ferguson szobrát az Old Traffordon

Pénteken felavatták az Old Trafford Stadionnál Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United menedzserének szobrát.

Az alkotásról Ferguson felesége, Cathy rántotta le a leplet. Az ünnepségen a Manchester United teljes kerete és a klub több korábbi labdarúgója is jelen volt, például Ruud van Nistelrooy, Eric Cantona, Gary Neville, Peter Schmeichel vagy Ole Gunnar Solksjaer. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Sepp Blatter, Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, valamint David Beckham és Cristiano Ronaldo videóüzenetben köszöntötték a mestert.

"Az emberek általában haláluk után kapnak szobrot. Én túléltem a halált" - viccelődött Fergie.

A 70 éves szakembert megmintázó, közel háromméteres bronzszobrot szintre napra pontosan 26 évvel azt követően adták át, hogy a csapat élén megszerezte első győzelmét: Fergusont 1986. november 6-án nevezték ki a Vörös Ördögök élére, az első sikert pedig november 22-én a Queens Park Rangers ellen szerezte meg.

Érdekesség, hogy a leleplezést követő napon is a londoni gárda lesz az MU ellenfele. A szobor a Fergusonról elnevezett lelátó bejárata előtt lesz látható.

A skót tréner hivatalba lépése óta 12 bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, öt FA Kupát és négy Ligakupát nyert a csapattal, amely jelen pillanatban is vezeti a Premier League-et. A szilveszterkor 71. születésnapját ünneplő szaktekintély egy éve ünnepelte negyedszázados jubileumát a United kispadján.