Kecskemét

A sikereknél jobb összekovácsoló erő nem kell - Borszéki

A KTE kapusának, Borszéki Csabának helyzete egyik napról a másikra változott meg a nyári átigazolási időszakban. Kezdetben volt benne bizonytalanság helyzetét illetően, mára azonban ez már múlté.

A 29 esztendős kapuvédő a télen igazolt Kecskemétre, ám az NB I-ben nem kapott lehetőséget, a második csapatban számítottak rá Németh Gábor és Antal Botond mögött. A több játéklehetőség érdekében végül a kölcsönadás mellett döntött a játékos és a klub, ám augusztus végén visszahívták Kecskemétre. Azóta hét meccsen öt győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege, a Pécs ellen a mezőny legjobbjának is megválasztották.

"Összességében úgy gondolom nem rossz az összkép. Az Újpest elleni meccs bántott, ha gólt kapok én mindig azt nézem, mit csinálhattam volna másként. A többi mérkőzéssel nem volt gondom, igaz a Diósgyőr ellen győzelemmel számoltam. Amikor kiegyenlítettük, akkor úgy éreztem a Haladás meccshez hasonlóan képesek leszünk fordítani, nagyot is küzdöttünk érte" - nyilatkozta Borszéki a kecskemetite.hu-nak.

"Horváth Ferencnek sokat köszönhetünk, persze a sikereknél jobb összekovácsoló erő nem kell. Most úgy látom, hogy mindenki kedveli a közös munkát, szeretünk edzésre járni, szeretünk itt lenni. A győzelmek abszolút pozitív hatással voltak az összeszokásra és a hangulatra" - mondta a lilák nagy meneteléséről a kapus.

A nyári eseményekről így fogalmazott Borszéki: "Volt bennem egy furcsa érzés. Akkor még azt hittem, mindegy milyen formát mutatok, nem én fogok védeni. Azóta más a helyzet, minden héten nagy bennem a bizonyítási vágy, mert tudom, nem hiábavaló a munka."