VB 2014

Nevetségessé tette magát a lengyel szövetség

A Lengyel Labdarúgó Szövetség kínos magyarázkodásra kényszerült azok után, hogy a heves esőzések miatt szerdára kellett halasztani az Anglia elleni világbajnoki selejtezőt Varsóban.

A varsói stadion felázott talaja miatt nem rendezték meg a Lengyelország-Anglia mérkőzést

Az idei Európa-bajnokságra épített fővárosi stadion játéktere kedd estére víz alá került, ugyanakkor többen érthetetlennek nevezték, hogy az illetékesek miért nem húzták be még időben az aréna tetejét.

"Nevetség tárgyává váltunk" - fogalmazta meg röviden véleményét a kedden történtekről Tomasz Iwan korábbi lengyel válogatott játékos. A szövetség azzal védekezik, hogy nem csupán ők, hanem az angolok és a nemzetközi szövetség küldöttsége sem mert dönteni a kérdésben.

"Senki sem akarta igazán a tető behúzását, mondván, hogy akkor fülledt lesz benn a levegő" - mondta Agnieszka Olejkowska, a szövetség szóvivője. "Tudtunk arról, hogy egész nap komoly esőzés lesz, de ilyen mennyiségű csapadékra nem számítottunk."

A stadiont üzemeltető intézmény képviselője mindehhez hozzátette, hogy a pályának természetesen van vízelvezető rendszere, ám ezúttal ez sem volt elég.

"Fogalmam sincs, miért nem húzták be a tetőt, ezt a lengyel szövetségtől kérdezzék" - reagált a lengyel fél magyarázatára Roy Hodgson, az angol csapat szövetségi kapitánya.

Az aréna tetőszerkezetét végül éjfél után húzták be annak érdekében, hogy a meccset szerda 17 órától megrendezhessék. A kora délutáni hírek szerint a találkozót zárt tető alatt bonyolítják le, noha Varsóban jelenleg süt a nap.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1138969