Premjer Liga

Dzsudzsák 1 gól, 2 gólpassz, Dinamo Moszkva 3 pont - videó

Az orosz Premjer Liga hatodik fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, az eddig ötből öt mérkőzést elveszítő Dinamo Moszkva városi riválisához, a Lokomotív Moszkvához látogatott. A magyar idő szerint szombat délelőtt kezdődő meccsen öt gólt láthatott a közönség, a Dinamo Moszkva 3-2-es győzelmével első pontjait szerezte az idényben.

A magyar középpályás kezdőként lépett pályára a találkozón, s nem legjobb pozíciójában, hanem a jobb oldalon kezdett.

Dzsudzsák nemigen zavartatta magát ezáltal, mert a 12. percben saját térfeléről gyönyörű gólpasszt adott Kokorinnak: az orosz csatár kilépett a védők közül és a tizenhatoson belülről laposan a kapu közepébe helyezett Kresic mellett 0-1.

A Dinamo az elkövetkező percekben is uralta az összecsapást, de egy szabadrúgást követően a vendégjátékosok óriási hibát követtek el. Szamedov jobb oldali pontrúgása után a Dinamo labdarúgói elméretezték a lestaktikát, középen pedig érkezett Maicon, aki a kapuba fejelt 1-1.

A második játékrész elején a vendégek könnyen újra előnybe kerülhettek volna, de a szünetben beállt Nehajcsik ajtó-ablak helyzetben nem találta el a labdát. Alig fél órával a vége előtt már megszerezte a vezetést a kék-fehér együttes: Dzsudzsák kapott egy labdát a jobbösszekötő helyén és éles szögből a rövidbe lőtt 1-2.

Dzsudzsák Balázs (jobbra) csapata legjobbja volt a Lokomotív Moszkva ellen

A szabadrúgás elleni védekezés azonban nem tartozott a Dinamo erősségei közé ezen a szombati napon: ezúttal egy bal oldali beadást követően a csereként beállt N'Doye bólintott a kapu közepébe 2-2.

Néhány perccel később már ismét a vendégeknél volt az előny: Dzsudzsák cselezgetett a jobb szélen, beadását pedig Noboa csúsztatta a hosszú sarokba 2-3

A találkozó hátralévő negyedében helyzetek mindkét oldalon adódtak, de már egyik csapat sem volt képes betalálni - a 92. percben Caicedo fejesét Granát vágta ki a kapu előteréből. A Dinamo Moszkva először szerzett pontot a szezonban, mindjárt hármat.

Premjer Liga
6. forduló, eredmény
Lokomotív Moszkva- Dinamo Moszkva 2-3 (1-1)
G.: Maicon (21.), N'Doye (65.) ill. Kokorin (12.), Dzsudzsák (59.), Noboa (68.)