Átigazolás

Ha Lucas 43 millió euró, akkor Neymar megfizethetetlen

Természetesen Brazíliában is felkapták a fejüket arra az összegre, amit a Paris Saint-Germain fizetett a Sao Paulónak Lucas Rodríguez Mouráért. A Santos elnöke, Luis Alvaro szerint Neymar jóval többet ér, mint Lucas.

A Paris Saint-Germain 43 millió eurót fizetett Lucas Rodríguez Mouráért, a Sao Paulo olimpiai válogatott labdarúgójáért. A 20 éves játékos iránt több elitklub, a Manchester United, az Internazionale és a Real Madrid is érdeklődött, az angol klub menedzsere, Sir Alex Ferguson például nemtetszésének adott hangot az átigazolási díj kapcsán.

Neymar

Természetesen Brazíliában is felkapták a fejüket az összegre, a Santos elnöke, Luis Alvaro szerint Neymar jóval többet ér, mint Lucas.

"Ezek után azt mondom, hogy Neymar megfizethetetlen - mondta Alvaro. - Nem tudsz érte fizetni eurómilliókat. Neymar különleges játékos, a brazil futball egyik büszkesége, egy igazi példakép, képtelenség egyezkedni. A Lucasért fizetett összeg megérdemelt, ő és Neymar az új brazil generációt képviselik, Leandro Damiaóval együtt lenyűgözték a világot."

Neymar 2011 decemberében meghosszabbította szerződését a Santosszal, 57 millió font a kivásárlási ára. Alvaro elnök úgy érzi, teljesen jól döntött.

"Nem bántam meg semmit - folytatta Alvaro. - Sőt, meg vagyok győződve róla, hogy ez a szerződés nem fejezhető ki pénzben. Láttuk a hatását, rendkívül fontos volt a fiatal szurkolók számára, hogy Neymart megtartottuk. Kiváltságosnak tartom magam, hogy Neymar 2014-ig a Santosnál marad."