Átigazolás

Megőrült a foci! - Sir Alex

Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás szakembere szerint gond van a Paris Saint-Germain tulajdonosainak fejével. A skót menedzser értetlenkedésének adott hangot: a Lucas Mouráért kiadott 45 millió euró egyszerűen őrület.

Ahogy azt egy nappal korábban megírtuk, a Manchester Unitedet túllicitálva a PSG-é lett a 19 éves brazil válogatott tehetség Lucas Moura. Az angol csapatot sokáig a Sao Paulo támadó középpályásának legvalószínűbb kikötőhelyeként emlegették, míg be nem futott a katari olajmilliárdosok pénzéből ,,szerényen" eléldegélő párizsi együttes 45 millió eurós ajánlata.

Az egyetlen élvonalbeli francia fővárosbeli csapatnak nem ez idén nyáron az első nagy vétele, Ezequiel Lavezzi, Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic személyében eddig közel 100 millió eurót adtak ki eddig három játékosra. De egy még a második x-et be sem töltő játékos ilyen mitológiai összeget felemésztő átigazolása, na ez még Sir Alex Fergusonnál is lecsapta a biztosítékot.

,,Hihetetlennek találom, hogy egy klub 45 millió eurót fizethet egy 19 éves fiúért" - nyilatkozta saját csapata hivatalos honlapjának. ,,Ez már több, mint szándékbejelentés, mint Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic leigazolása a Milanból, most már tényleg komolyan kell őket venni. Szerintem legalább 150 millió fontot költöttek az elmúlt hónapban. A további költekezésben már csak az UEFA állíthatja meg őket.

Szerintem úgy kéne lennie, hogy sem bajnokként, sem akár másodikként sem indulsz automatikusan az európai kupákban - mindezt csak meghívásos alapon teheted meg. Így lehetne valamennyi tárgyalási alapja az európai szövetségnek.

Ugyanis ha valaki 45 milliót fizet egy 19 éves gyerekért, akkor már tudhatod, megőrült a futball világa."