Videoton

Paulo Sousa és László Csaba a médián keresztül balhézott össze

László Csaba, a Ferencváros korábbi vezetőedzője a Sport Televízió Harmadik Félidő című műsorában arra intette Paulo Sousát, a Videoton trénerét, változtasson viselkedésén és a magyar viszonyokhoz való hozzáállásán. A portugál szakember közleményben reagált a szerinte hamis mondatokra.

A litván válogatott szövetségi kapitánya, aki megfordult már Németországban, Ugandában, Skóciában és Belgiumban is, így fogalmazott a műsorban: "Azt tanácsolnám Paulónak, hogy egy kicsit változtatnia kell. Egy picit jobban oda kell figyelnie a magyar közegre. Mi nem vagyunk olyan rossz edzők, emberek és futballisták. Ez a közeg van, ebben kell neki is a legjobb eredményeket elérnie" - majd hozzátette, hogy szerinte el fogják majd fogadni a Vidi trénerét, de tudni kell, hogy az ember személyisége az első, az edzői sikereit pedig sok külső körülmény befolyásolja. László Csaba azt is elmondta, személyes ismeretségben van portugál kollégájával.

Nos, Sousa egészen másképp látja viszonyát László Csabával. "Hallottam, hogy egy bizonyos László Csaba rólam is beszélt a Harmadik Félidő című műsorban, és azt állította, jól ismer engem. Nos, először azt sem tudtam, hogy kiről van szó, de amikor visszanéztem a műsort és utánanéztem a nevének, rájöttem, ki ez az edző. Már ebből is egyértelmű, hogy nem tartozik azok közé az emberek közé, akik komoly hatást gyakoroltak rám, nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna vele, mindössze kétszer, telefonon beszéltünk. Nem én adtam meg neki az elérhetőségemet, mástól kapta meg a számom, és akkor hívott, amikor eljöttem Swansea-ből, s a Leicester City menedzsere lettem. Arra kért, hogy legyek olyan szíves, és ajánljam be a Swansea vezetőségénél. Magyarán hazugság, hogy jól ismerjük egymást, felháborítónak tartom, hogy élő adásban ilyen valótlanságot állít – miközben veszi a bátorságot, és rólam formál negatív véleményt. Az ilyen emberekre mondják: igazi túlélők… Azt nyilatkozzák, amit mások hallani akarnak, hogy őket mindenki pozitív figuraként könyvelje el. Amikor igyekeztem információt szerezni róla, azt is megtudtam: László Csaba az a típus, aki oda piszkít, ahonnan eszik. Láthatjuk, az igazmondás is távol áll tőle" - reagált a vidi.hu-n megjelentetett közleményben a fehérvári edző.