Vízilabda

Benedek Tibor lett a Camogli vezetőedzője

megosztom

A néhány hete visszavonult, a londoni olimpián Kemény Dénes szövetségi kapitány másodedzőjeként dolgozó Benedek Tibor az ötkarikás játékok után sem marad munka nélkül, egy évre szóló vezetőedzői szerződést kapott az olasz első osztályú Camogli csapatánál.

A londoni olimpián Kemény Dénes másodedzőjeként dolgozó Benedek az ötkarikás játékok után sem marad munka nélkül."A Camogli-felkérés egy napon érkezett a Recco felmondásával március végén, tehát nehéz azt mondani, hogy a kettő nem kapcsolódott össze. Bár a két klub hivatalosan csak utánpótlás-szinten dolgozik együtt, de elkerülhetetlen, hogy a Recco olykor ne szóljon bele a felnőtt csapat életébe. Mint mondtam korábban, nem terveztem még játékoskarrierem befejezését, de ezt a lehetőséget komolyan kellett vennem" - fogalmazott Benedek a válogatott hivatalos oldalának, a vlv.hu-nak.

"A klub már egy évvel korábban felajánlotta, hogy dolgozzam Pino Porzio mellett másodedzőként a Reccóban, de akkor inkább a játékot választottam. Vezetőedzőnek lenni egy első osztályú klubban „pályakezdőként” – ez már egy sokkal izgalmasabb feladat. Sokat tanultam az elmúlt években a válogatottnál és úgy érzem ez a kihívás tökéletes most nekem. Az olimpiával néhány hónap múlva véget ér egy ciklus, így nekem is tovább kell lépnem" - folytatta a korábbi kiváló játékos, majd néhány szót leendő munkájáról is ejtett.

"A csapat még alakulóban van, de két verzió képzelhető el. A tavalyi fiatal csapat játszik tovább, akik Emil Nikolics horvát edzővel (ex Jug Dubrovnik) a középmezőnyben végeztek. Ehhez a csapathoz a kétéves eltiltását letöltő, 36 éves Andrea Mangiante csatlakozik majd. A külföldiekről egyelőre semmit sem tudok még. A másik lehetőség teljes mértékben a Recco jövőbeli csapatszerkezetén múlik, amit nagyban befolyásol az esetleges új nemzetközi klubbajnokság, a Szuperliga és az uniósok olaszországi játékjogának kérdése. Ennek következményeként akár Reccós játékosok is érkezhetnek hozzám. Nekem mindkét lehetőség megfelel, bármilyen elvárásnak meg tudok felelni, egész életemben ezt gyakoroltam. Ha nagyobb lesz a felelősségem, mert jobb lesz a csapat, akkor azért szép feladat, ha pedig fiatalokkal dolgozom, akkor meglepetésre készülünk majd."

megosztom