Napoli

A Chelsea-nek kettőt vágó Lavezzit a Manchester City figyeli

A Napoli argentin támadója nem zárta ki, hogy egy napon az angol Premier League-ben futballozzon.

A Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen két gólt szerző argentin támadó a Napoli csapatának egyik legértékesebb futballistája, de kérdés, hogy meddig képes az olasz együttes megtartani a nemzetközi szinten is egyre inkább kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosait.

A nápolyi "három tenor" közül most Lavezzi a legkapósabb

"Szeretem a La Ligát, mert nagyon sok a jó játékos és különösen csodálom Lionel Messit" - dicsérte honfitársát Lavezzi a Eurosportnak. "De a Premier League is csodálatos. Ez két rendkívül érdekes bajnokság, ahol előbb-utóbb minden játékos ki szeretné próbálni magát."

"Ez a fantasztikus a mi munkánkban, hogy megismerhetsz különböző kultúrákat és országokat. Például én nem beszélek angolul, de egy nap szeretnék megtanulni."

Hogy vajon mire célzott ezzel az EL Pocho becenévre hallgató dél-amerikai, azt csak sejteni lehet, mindenesetre a Chelsea elleni összecsapáson állítólag a Manchester City megfigyelői is a lelátón ültek.

Alejandro Mazzoni, Levezzi menedzsere ugyanakkor igyekezett "lehűteni" a kedélyeket ügyfele kapcsán, és cáfolta azon állításokat miszerint alakulóban volna Lavezzi távozása.

"Nem érdemes beszélni a jövőről, mert rengeteg feltételnek kellene teljesülnie" - utalt egy esetleges klubváltásra a játékosügynök. "Az biztos, hogy Aurelio De Laurentiis elnük úr ragaszkodik Lavezzihez - és Lavezzi is szereti a Napolit. Semmi értelme másról beszélni, most élveznünk kell a sikereit, és csöndben kell maradnunk" - mondta egy olasz rádióműsorban Mazzoni.

"Lavezzi nagyon jól érzi magát Nápolyban, mind a csapattal, mind a csapattársakkal remek a viszonya. Azt mondták, hogy a San Paolóban ott voltak a Manchester City képviselői, de ez nem jelent semmit. Én nem is láttam őket".

Az argentin San Lorenzótól érkező Lavezzi 2007-ben csatlakozott a Napoli csapatához, az olasz együttesben meghatározó játékos lett, és az argentin nemzeti csapatban is pályára lépett, számszerint 16 alkalommal.

A 26 éves argentin-olasz kettős állampolgárságú futballista piaci értéke a mértékadó transfermarkt.de portál szerint 26 millió euró körül mozog.