Aston Villa

Szívbetegsége miatt felállt a kispadról Gerard Houllier

megosztom

Biztossá vált, hogy Gerard Houllier elhagyja az Aston Villát. A francia szakember a Randy Lerner tulajdonossal folytatott megbeszélést követően döntött a távozás mellett, egy év után.

Gerard Houllier romló egészségi állapota miatt távoziik az Aston Villa kispadjáról

Sajtóhírek szerint a klub körülbelül 5 millió font bánatpénzt fizet a francia térnernek. Houllier súlyosbodó betegsége ellenére folytatni szerette volna a munkát, de Lerner - a hírek szerint vonakodva - de az egyesület és a menedzser egészsége érdekében a visszavonulásra ösztönözte. A klub hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint közös megegyezéssel döntöttek a távozás mellett.

A 63 éves menedzser április 20-án került kórházba, asszisztense, Gary McAllister vette át a birminghami csapat irányítását. A szívbeteg Houllier 2001 októberében, még a Liverpool főnökeként életmentő szívműtéten esett át, a Liverpool-Leeds United mérkőzés közben lett rosszul. A 11 órás műtétjét követően 2002 márciusában tért vissza a Vörösök kispadjára, azóta is dolgozik, de állapota a jelek szerint végleg véget vetett edzői karrierjének.

megosztom