West Ham United

Kurucz Péter hamarosan felépül

A fiatal kapus a pályára csak a következő szezonban tér vissza

A West Ham United magyar hálóőre, Kurucz Péter hamarosan befejezi a rehabilitácót tavaly nyári súlyos térdsérülése után, de ebben a szezonban már valószínűleg nem fog mérkőzést játszani. A gyógyulás nehézségeiről és a közeljövőről klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott.

Kurucz Péter, a West Ham United fiatal magyar kapusa.Az újpesti nevelésű Kurucz 2009 februárjában előbb kölcsönbe, majd az év nyarán végleg a West Ham United utánpótláscsapatának játékosa lett, de 2010 augusztusában súlyos térdsérülést szenvedett. Azóta a rehabilitációs gyakorlatok töltötték ki az idejét, de hamarosan befejezheti őket.

"Már kinti edzéseket végzek, alapvető kapusgyakorlatokat csinálok" - nyilatkozta a játékos klubja honlapjának. "Még kell egy hónap, hogy egészséges legyek, és az első csapattal edzhessek. Most már több mint hat hónap telt el, úgyhogy remélem, hogy hamarosan vége. Az első hónapok nagyon nehezek voltak, hiszen nem mehettem ki a pályára, csak az edzőteremben erősítettem az izmaimat. Az utóbbi időben már könnyebb volt, hiszen már kint is dolgozhattam, és a következő hetekben már David Coles kapusedzővel is elkezdhetjük a munkát, amit már nagyon várok."

Kurucz elmondta, hogy kapustársaitól, Robert Greentől, Marek Stechtől és Ruud Boffintól rengeteg támogatást kapott. "Mindig mindenki érdeklődött, hogy hogy vagyok, mi van velem. Nagyon odafigyeltek rám."

Eddig csak egy bő negyedórát játszhatott a West Hamben, és ebben az idényben ez már valószínűleg nem is fog növekedni.

"Az a tervünk, hogy idén már nem játszom mérkőzést, hogy a következő szezonra teljesen felépülhessek. Minden nap edzek, azaz ugyanolyan keményen dolgozom, mint a csapat, csak épp külön gyakorlatokat végzek. Nagyon jó fizioterapeutánk van, akinek nagyon sokat köszönhetek" - zárta nyilatkozatát a kapus.