Utánpótlás

Megnyílt a labdarúgó akadémia a Hírös városban

  • MTI

Megnyitotta kapuit csütörtökön a harmadik éve NB I-ben szereplő, ebben az évben 100 éves kecskeméti labdarúgóklub utánpótlás akadémiája.

KTE-címer"Lehetőséget biztosítunk a város, a megye és a régió fiataljainak, hogy itt labdarúgóvá váljanak, és hosszútávon biztosítsák a KTE utánpótlását" - mondta Rózsa Pál, a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a megnyitó ünnepségen.

Zombor Gábor polgármester fontos lépésnek nevezte az akadémia létrejöttét, mert szavai szerint így "adott egy létesítmény, amelynek segítségével jövőben megtarthatják a tehetséges fiatalokat, akiket korábban egy bizonyos kor után elveszített a város".

Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Dunai Antal üdvözölte az akadémia megnyitását. Az egykori olimpiai bajnok újpesti játékos hangsúlyozta: különösen magáénak érzi a kecskeméti akadémiát, mivel ő is Bács-Kiskun megyében, a Baja színeiben kezdett el futballozni.

A 31-szeres egykori válogatott játékos a fiataloknak elmondta: a labdarúgás is egy szakma, amelyben célokat kell kitűzniük a játékosoknak önmaguk elé, s ezek megvalósításáért szenvedni is tudni kell, mert csak alázattal lehet magas szinten játszani.

Reszeli Soós István, a tervek szerint alapítványi formában működő Kecskeméti Labdarúgó Akadémia vezetője tavaly november óta felügyeli a KTE utánpótlását. A szakember az MTI-nek elmondta: a létesítmény épületében jelenleg 18 nem kecskeméti fiatal él, de természetesen hozzájuk tartoznak a helyi korosztályos társaik is. Hangsúlyozta: az alap nagyon jó, mert az U19-es csapat a legnagyobb akadémiák fiataljaival is felveszi a versenyt a kiemelt bajnokságban.

Reszeli Soós István szerint az első fontos lépés megtörtént a bentlakásos intézmény átadásával, a következő időszakban a középiskolákkal kell egyeztetni azért, hogy a tanulás mellett eleget tudjanak edzeni a fiatalok, majd a több évfolyamos akadémia kialakítása a cél.