Sportfogadás

Ezen a sportágon még a háború sem fog ki

  • varin

Még ukrán-orosz mérkőzéseket is rendeznek a nemrég kirobbant háború árnyékában.

A szomszédunkban kirobbant ukrán-orosz háborút követően egy kicsit minden más megvilágításba került a mi életünkben is. A koronavírus már-már természetes jelenlétét felváltotta az aggódás és a hitetlenség, mely szerint 2022-ben tényleg megtörténhet még az, amelynek most szemtanúi vagyunk. Aggódunk, gyászolunk, félünk és ahogyan az élet minden területén, úgy a sportban is megjelenik a konfliktus.

Mint arról tegnap beszámoltunk, az orosz válogatott világbajnoki pótselejtezős ellenfelei sem Moszkvában, sem máshol nem hajlandóak pályára lépni a Szbornaja ellen. Eközben az UEFA is akcióba lépett, mind az orosz válogatottat, mind az orosz klubcsapatokat kizárta, így például Szoboszlai Dominik együttese, az RB Leipzig is játék nélkül jutott tovább az Európa Ligában. Továbbá az ország nagyvállalatai sorrá bukják a szponzori szerződéseket, a Szocsi Nagydíj elmarad, Roman Abramovics átadni kényszerült a Chelsea irányítását és a sort a végtelenségig folytathatnánk.

Abszurditás a káoszban, az asztaliteniszt még a háború sem tudja elsöpörni

Mindemellett egyre másra jelennek meg a hírek, mely szerint ukrán sportolók is beállnak a seregbe, így például a januárban visszavonult Szerhij Sztahovszkij teniszező is katonának állt, de még a Sahtar Donyeck honosított brazil támadója, Júnior Moraes is megkapta a katonai behívót külföldi lapértesülések szerint. A helyzet tehát finoman szólva is káoszos, ebben a fejetlenségben pedig egyetlen apró terület akad, amely továbbra is szilárd bástyaként tartja magát.

Ez a sportág pedig az asztalitenisz, amely különböző sorozataiban nemhogy mérkőzéseket rendeznek szerte Ukrajnában és Oroszországban, de a két nemzet sportolói még játszanak is egymás ellen.

A különböző keleti tornák, mind például a SETKA Kupa, a koronavírus 2020-as európai kirobbanását követően váltak a fogadók kedvenc prédájává. Ezeket a tornákat többségében orosz és ukrán asztaliteniszezők vívják egymás ellen, érdekessége pedig az, hogy hatalmas titok övezi a meccsek lebonyolításának színhelyeit.

A tradicionális sportok szünetelése miatt a sportfogadók tucatszám helyezték el tétjeiket ezekre a fogadóirodák által is streamelt meccsekre, ahol nem ritkán tinédzser vagy éppen nyugdíjaskorú, esetleg testi fogyatékossággal rendelkező játékosok csatáztak egymás ellen.

Az élet pedig továbbra sem állt meg, hiszen még hétfőn is játszottak egymás ellen a játékosok, holott például az ukrán spílerek egy része egyértelműen hadköteles is lenne. Faramuci helyzet továbbá, hogy a SETKA Kupa keretein belül még ukrán és orosz asztaliteniszező is játszott egymással, amely tényleg növeli az egész helyzet abszurditását.

Nem tudni persze, meddig tartanak ki ezek a meccsek...