Asztalitenisz

Két hónap után Ma Long visszaült a sportág trónjára

  • VNA

A China Open megnyerése után újra a kínai Ma Long vezeti a férfi asztaliteniszezők világranglistáját.

A kínai Ma Long visszavette a vezetést az asztalitenisz világranglistán. A nemzetközi szövetség (ITTF) napokban kiadott  július havi listája ugyanis két hónapnyi szünet után ismét az ő nevével kezdődik. Ma Long a Csangcsunban rendezett China Openen remekelt legutóbb, ahol egyesben és párosban is győzni tudott, így tudta honfitársát, Szu Hszint megelőzni a rangsorban. "Örülök annak, hogy ismét átvettem a vezetést a rangsor élén. Igaz tisztában vagyok vele, hogy ez nem azt jelenti, hogy én vagyok feltétlenül a legjobb játékos is a csapatunkban. Tudom, hogy folyamatosan meg kell harcolnom a helyemért" - kommentálta a hírt a kínai sportolóktól megszokott katonás fegyelemmel a 24 esztendős játékos.

Az aktuális világranglista harmadik helyére is egy kínai játékos, Vang Hao jött fel, aki ezüstérmes lett a China Openen, míg az ettől a versenyről sérülés miatt visszalépni kénytelen Zsang Zsike visszacsúszott a negyedik helyre. A legjobb nem ázsiai játékos továbbra is a német Timo Boll, aki megőrizte ranglistabeli ötödik pozícióját. A férfi rangsor legnagyobb előrelépője - a 188.-ról a 85. -re előrelépő - japán Shiono Masato, aki a múlt hónapban megnyert Japan Opennel, első ITTF World Tour verseny győzelmével javított ennyire jelentőset. A férfiaknál a legmagasabban rangsorolt magyar játékos a londoni olimpikon Pattantyús Ádám, akit júniusi 88.helye után most a 94. pozícióban jegyeznek.

A hölgyeknél a kínai Ding Ning 21 hónapja folyamatosan vezeti a világranglistát, de az utóbbi hónapokban honfitársnője, az olimpiai és világbajnok Li Hsziaoszia egyre közelebb került hozzá. A magyar hölgyek közül Póta Georgina (62. hely), Lovas Petra (73.) és a visszavonulás küszöbén álló Tóth Krisztina (93.) szerepel az ITTF rangsor első száz helyezettje között.