Tipp

Magyar játékos hozhatja a hétvége első profitját

Szombaton Póta Gina a portugál-kínai Yu Fuval néz farkasszemet a budapesti Asztalitenisz Eb nyolcaddöntőjében.

Póta Georgina-Yu Fu
Hatharom-tipp: Póta jut tovább
TippmixPro @ 1.75
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 3/10
Kezdés: 12:45

A nyolcadikként rangsorolt Póta Georgina (34. a világranglistán) a román Irina Ciobanuval (128.) csapott össze a főtábla második körében, s a csütörtöki izgalmak után - amikor 0-3-ról fordított jóval esélytelenebb angol riválisa ellen - ezúttal magabiztos, négyjátszmás győzelmet aratott. Bár vetélytársa az első két szettben még tartotta vele a lépést, a fontos poénoknál Póta összpontosított jobban, 2-0-s vezetése után pedig egyoldalúvá vált a küzdelem.

"Sokkal jobban játszottam, mint tegnap, magabiztosabb is voltam" - kezdte értékelését a magyar játékos. "Sok Eb-győztes kezdett már rosszul a múltban, aztán végül győzött, remélem, az én esetemben is így lesz. Párosban kiestünk, úgyhogy most már csak az egyesre kell koncentrálnom, persze jobban örültem volna, ha nem így történik, de mindenesetre így könnyebb lett a helyzetem." 

A Riót is megjárt magyar lány szombaton 12:45-kor játszik a negyeddöntőbe jutásért, ellenfele a cseh Hana Matelova ellen 1-3-ról fordító, s a mérkőzésen meccslabdát is hárító portugál-kínai Yu Fu lesz.

"Persze, a két lehetséges ellenfél közül ő a nehezebb, de nyertem már ellene korábban" - mondta a torna kilencedik helyen rangsorolt játékosáról a magyar asztaliteniszező.

Íme a legutóbbi mérkőzésük összefoglalója, melyet Póta 4-1-re húzott be:

Soha nem egyszerű a honosított ázsiai játékosok ellen, erről elég friss élménye van Ginának, hiszen az első körben az angol-kínai Ho Tin-tin ellen szenvedett meg. Fu ellen annyival lesz könnyebb dolga, hogy őt már ismeri, mint említettük, játszottak már néhányszor egymás ellen. A portugál-kínai hölgy a maga 38 életévével az idősebb generációhoz tartozik, egy hét szettes meccs már nem valószínű, hogy ízleni fog neki. Már Matelova ellen is rezgett a léc, de őt még rutinból letudta győzni, Póta ellen viszont ez már kevés lesz. Alapvetően szoros meccs várható, de a hazai pálya a magyar lány felé billentheti a mérleg nyelvét.