Riói olimpia

Megéri az asztaliteniszezőinkre fogadni a nyitókörben

Lovas Petrától és Pattantyús Ádámtól is továbbjutást várunk.

Három magyar asztaliteniszező, Lovas Petra, Póta Georgina és Pattantyús Ádám szerzett kvótát a riói ötkarikás játékokra. Közülük Petrát és Ádámot már a nyitónapon az első fordulóban láthatjuk, míg Georgina 23. kiemeltként a legjobb 64 között csatlakozik a küzdelmekhez. 

Mondhatni szerencsés volt a sorsolás, hiszen Lovas ellenfele a nemzetközi szövetség rangsorában mindössze 211. egyiptomi Nadeen El-Dawlalty lesz, míg Parttantyús a 171. kazah Kirill Gerasszimenkót kapta.

"Még nem játszottam az egyiptomival, egy jobbkezes játékos, nálam kicsit gyengébb" - nyilatkozott az MTI-nek Lovas Petra, aki az edzésen a lengyel paralimpiai bajnok Natalia Partykával gyakorolt. - "De az első meccs mindig izgulós, akárki az ellenfél." Lovas hozzátette, egyelőre ismerkednek a "steril" környezettel, a szokatlan türkizkék színű asztal és a zöld padló kombinációjával, amely az olimpiára felváltotta a bevált sötétkék-piros színösszetételt.

Téglás Péter női szövetségi kapitány szerint hozniuk kell az első meccset a magyaroknak: "Petra ellenfele, az egyiptomi nem rossz, de verhető". A bukmékerek is így látják, a Szekszárdi AC versenyzőjének továbbjutására 1.18-as oddsot adnak.

A 37 éves Pattantyúsra valamivel magasabb, 1.35-ös oddsot kínálnak, de tőle is egyértelmű győzelem várható. Az edzések alapján a teremmel elégedett, lassú, ami az ő védekező stílusának kifejezetten kedvez. Aranyosi Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya is úgy látja, hogy a védőjátékosoknak kedvezőek a feltételek. 

Olimpia - asztalitenisz kombi
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
19:30 Lovas Petra-Nadeen El-Dawlalty Lovas 1.18 @ TippmixPro
21:45 Pattantyús Ádám-Kirill Gerasszimenko Pattantyús 1.35 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 1.59

Kattints a képre a játékhoz!