Asztalitenisz Eb

Mindkét magyar búcsúzik?

  • Cesc18

Csütörtökön a férfiaknál két magyar játékos, Pattantyús Ádám és Szudi Ádám lép asztalhoz a budapesti asztalitenisz Eb-n.

Kedden a fővárosi Tüskecsarnokban elrajtolt a 2016-os asztalitenisz Európa-bajnokság. Két nap alatt lejátszották a selejtezőket, a férfiaknál Szudi Ádámnak és a riói olimpiát is megjárt Pattantyús Ádámnak sikerült főtáblára jutnia. Előbbinek nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen azt a Marcos Freitast kapta, aki az egyik esélyese az aranyéremnek. Tavaly Jekatyerinburgban ezüstöt nyert, míg Brazíliában a nyári játékokon a legjobb nyolc közé jutott, ahol csak ráadásul döntő szettben maradt alul ázsiai ellenfelével szemben. Az elmúlt két szezonban sikerült szintet lépnie, bejött a ranglistán a top 15 közé, ami portugálként hatalmas fegyvertény. Budapestre is nagy reményekkel érkezett, és bár minden nagy európai asztaliteniszező itt van, egész nyugodtan lehet akár ő a befutó. Ezzel azt is elárultuk, hogy nem várjuk, hogy Szudi borítsa a papírformát. A magyar játékos már a selejtezőben is bajba került, és igazából már az is szép eredmény, hogy eljutott a legjobb 64 közé. Freitas sokkal erősebb játékos, a hazai pálya sem fog tudni annyit segíteni Ádámnak, hogy ezt a különbséget eltüntesse. Ha sikerül egy vagy két szettet nyernie, akkor már elégedettek lehetünk.

Ki jut tovább?
Szudi Ádám Marcis Freitas
TippmixPro @ 6.00 TippmixPro @ 1.06

Pattantyúsnak már jóval jobb esélye van a továbbjutásra, de ahogyan az a     szorzóin is látszódik, nem ő a mérkőzés favoritja. Mattias Karlsson nem tartozik a legnagyobb nevek közé, de közel 40 hellyel előrébb áll a ranglistán, mint a magyar kiválóság, ami pedig nem véletlen. 25 éves kora ellenére jó pár világversenyt megjárt, többek között Rióban is ott volt a csapatversenyben. Elég magas játékos, egy jó taktikával, koncentrált játékkal zavarba hozhatja Pattantyús. 1.40-ért még egy semleges helyszínen sem lenne érték Karlssonban. Ádám egyébként a nyolcaddöntőt tűzte ki célul, meglátjuk mennyire volt ez bátor gondolat. 

Ki jut tovább?
Mattias Karlsson Pattantyús Ádám
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.45