US Open

A cseh lány Venus után Serenát is megvicceli?

Csütörtökön Serena-Plisková és Wozniacki-Kerber elődöntőket rendeznek New Yorkban, az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A tábla felső és alsó felén sem hibázott a legmagasabban rangsorolt játékos, vagyis a világelső Serena Williams és a trónkövetelő Angelique Kerber. Kérdés, hogy a döntőbe is bejutnak-e? Ha igen, akkor azzal megismétlődik a wimbledoni finálé. Az amerikai klasszis ellenfele a 10. kiemelt Karolína Plisková lesz, míg a balkezes német zseni az egykori döntős Caroline Wozniackival néz majd farkasszemet. 

Papíron Williamsnek van a könnyebb dolga, de ne felejtsük el, hogy neki a saját démonjaival is meg kell küzdenie. A Nagy Almában, hazai pályán mindig óriási nyomás van rajta, főleg mióta az amerikaiak csak benne bízhatnak. Ezt egyébként talán már megszokta, viszont üldözi Margaret Court rekordját, illetve a világelsősége is tét ezen a meccsen. Ha kikap, akkor hosszú idő után át kell, hogy adja az első pozíciót.

Ki jut tovább?
Serena Williams Karolína Plisková
TippmixPro @ 1.16 TippmixPro @ 4.10

Pliskova személyében egy olyan játékos lesz az ellenfele, akinek a kezében komoly fegyver lakozik, és ráadásul nincs vesztenivalója. Ez az egyik legveszélyesebb párosítás, hasonló ez a meccs, mint az idei Roland Garros-döntőben, amikor is Serena a spanyol Garbine Muguruzával találkozott. A hispán tini elhitte, hogy nyerhet, majd nulla nyomással a vállain legyőzte az amerikait. Ugyanezt megteheti a cseh lány is, akinek a stílusa nagyon hasonló Muguruzáéhoz. Nagyon jó első szervája van, felszálló ágban üti a labdákat, agresszív alapvonalról. Gyakorlatilag saját fegyverével verhetné meg a világelsőt. Ha koncentrált lesz, hinni fog a sikerben, akkor meglehet az esélye akár a továbbjutásra is, ha megelégszik az eddig elért eredménnyel - ami egyébként pályafutása legjobb Grand Slam-szereplése -, akkor nagyon sima kifog kapni. Belenéztünk a jósgömbünkbe, amely azt mutatta, hogy Williams 2-1-re nyer (3.65 @ TippmixPro).

A brutális erőcsata után a másik elődöntőben egy jóval taktikusabb meccset láthatunk, a világ öt legjobb lábmunkájával bíró játékosa közül kettő csap össze. Wozniackival a torna előtt szinte senki nem számolt, hiszen gyenge éve van, sérült is volt, emiatt meglepetés az ittléte, ha viszont azt nézzük, hogy volt világelső és kétszeres US Open-döntős, akkor még csak a fejünket sem kell felkapni. Kerber szereplésére meg aztán pláne nem, a német hihetetlen jó szezont fut, ott toporog már a világelsőség kapujában.

Ki jut tovább?
Carolina Wozniacki Angelique Kerber
TippmixPro @ 2.75 TippmixPro @ 1.35

Jól ismerik egymást, ez lesz a 13. összecsapásuk, Kerber 7-5-re vezet. Sok mindent a korábbi meccseikből nem lehet kiolvasni, és nem is szabad, hiszen a német ilyen formában, ekkora önbizalommal soha korábban nem teniszezett. Fizikálisan és mentálisan is a csúcson van, rettentő nehéz rajta fogást találni. Meglepő lenne, ha Wozniackinak sikerülne, de ő azért van annyira okos teniszező, hogy ne írjuk le. Főleg ne egy ilyen taktikus meccsen, ahol mindketten várhatóan rendesen megfuttatják majd egymást, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a dánnak ez félig hazai pálya, nem véletlen, hogy itt támadt fel.