Wimbledon

Új bajnoka lesz Wimbledonnak is?

Kidobta a Tippmixpro a wimbledoni oddsokat, a lányoknál csupa nagy szervások a favoritok között.

Párizsban Jelena Ostapenko személyében egy olyan játékos győzött, aki korábban még egyetlen Grand Slam-tornán sem diadalmaskodott, és jó esély mutatkozik rá, hogy a szezon harmadik major viadalán, Wimbledonban is új bajnokot avatnak majd a lányoknál. Ehhez azonban nem kell az outsiderek között keresgélnünk, hiszen a favoritok közül egyedül Petra Kvitová ízlelhette már meg, hogy milyen a tenisz szentélyében a trófeát magasba emelni. 

A hétszeres wimbledoni bajnok Serena Williams távollétében topfavoritról nem beszélhetünk, Kvitová 8.50-es oddsal a második legesélyesebb a győzelemre. Óriási kérdőjel azonban, hogy mire lesz képes Londonban, hiszen a kézműtéte miatt az idei szezonját csak a Roland Garroson tudta megkezdeni. Ugyan a visszatérése biztató volt, de semmi garancia nincsen arra, hogy ennyire rövid időn belül képes lesz felépíteni a játékát. 

Ha nem Kvitová lesz a befutó, akkor szinte biztosan új bajnokot avatunk, hiszen rajta és Serenán kívül csak Venus Williams és Marion Bartoli tudott nyerni az elmúlt években. 

A favoritok között találjuk a magyar felmenőkkel rendelkező brit Johanna Kontát, aki salakon ugyan nem brillírozott, füvön viszont sokra hivatott. Ha nem nyomja agyon a hazai pálya jelentette teher, akkor Virginia Wade 1977-es győzelme után Konta lehet a következő brit, aki Wimbledonban nyerni tud. 

A legkevesebbet Karolina Plísková győzelme fizeti, ám ebben az esetben is 6.25-szörös pénz ütné a markunkat. A cseh ászkirálynő pokoli rossz mérleggel bír Wimbledonban - a második körnél tovább még egyszer sem jutott -, viszont az áttörést a tavalyi US Open-döntője hozta meg számára, így idén már egy más Plískovát láthatunk Londonban. 

Ami közös Kvitovában, Kontában és Plískovában, hogy mindhárman kiváló adogatással rendelkeznek, ami füvön a leghatékonyabb fegyver.
Ki nyeri a wimbledoni tornát a nőknél?
   
Karolina Plísková 6.25
Petra Kvitová 8.50
Johanna Konta 8.50
Garbine Muguruza 10.25
Viktorija Azarenka 11.75
Angelique Kerber 12.50