Tenisz-vb

Ki-ki meccsen dől el a címvédő sorsa

Pénteken befejeződnek a csoportmeccsek, Kuznyecova Muguruzával, míg Radwanska Pliskovával csap össze.

Két elődöntős név már ismert, a világelső Angelique Kerber és az első világbajnokság résztvevő Dominika Cibulkova kiharcolta a továbbjutást, pénteken pedig a fehér kvartettben is kiderül, hogy kik folytathatják a küzdelmet Szingapúrban. Kisebb meglepetésre Szvetlana Kuznyecova áll a legjobban, aki mindkét mérkőzését megnyerte. Az orosz lányt egy-egy győzelemmel a címvédő Agnieszka Radwanska és Karolína Plisková követi, míg a tavalyi elődöntős Garbine Muguruza két vereséggel az utolsó helyen szerénykedik. 

Kuznyecova két pokolian nagy csatát húzott be, Radwanska és Plisková ellen egyaránt meccslabdát hárítva tudott győzni. Sok időt töltött már a pályán, főleg, ha még azt is hozzávesszük, hogy múlt héten tornát nyert Moszkvában, de úgy tűnik, hogy fizikálisan kicsattan az erőtől és egy nap pihenő elegendő számára a regenerálódásra. Muguruza nem nyújtott eddig rossz teljesítményt, de az igazán fontos labdameneteket, játékokat nem tudta megnyerni. Mindkét lány számára tét nélküli ez a találkozó, egyedül a 153 ezer dollár motiválhatja őket, amit a győztes tehet zsebre. Egy ilyen meccsbe semmilyen módon sem szerencsés belenyúlni, nem tudni, hogy például Kuznyecova mennyire teszi oda magát.

Miután Radwanska és Plisková egy-egy győzelemmel állnak, így ők egy ki-ki meccset fognak vívni a továbbjutásért. Nincs mit számolgatni, aki nyer, bejut a legjobb négy közé. Elég erősen a címvédő lengyel lánynak áll a zászló, hiszen hatszor mérték össze eddig a tudásukat és mind a hatot behúzta, ráadásul szettveszteség nélkül. Hiába van Pliskovának jóval komolyabb ütőereje és szervája, nem tud annyira stabilan játszani, amivel megverhetné Radwanskát. Leírni viszont nagy hiba lenne, hiszen ha minden összeáll nála és elkapja a gépszíj, akkor pokoli nehéz ellene. A lengyel győzelme nem fizet valami jól, a 2-0-ás sikere pedig túlságosan rizikós, annak ellenére, hogy eddig mindig simán verte Pliskovát.


A fehér csoport állása két kör után:

Pénteki program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Oddsok
10:00 Garbine Muguruza-Szvetlana Kuznyecova 1.45 2.40
13:30 Agniszka Radwanska-Karolína Plisková 1.55 2.15