Tenisz-vb

Hiába a 12-4, esélytelen az orosz a címvédő ellen

Vasárnap a piros csoport mérkőzéseivel elrajtolt a szingapúri vb, hétfőn pedig a fehér kvartett játékosai lépnek pályára.

A címvédő Agnieszka Radwanska az első mérkőzésén azzal a Szvetlana Kuznyecovával csap össze, aki az utolsó pillanatban, a szombaton behúzott moszkvai tornagyőzelmével kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Miután elég hosszú a repülőút az orosz fővárosból Szingapúrba, így hiába tették a második napra a meccsét, sok ideje nem maradt pihenni, illetve edzeni az új helyszínen. Valószínűleg ő ezzel, hogy kijutott a világbajnokságra meg is elégszik, bár soha nem az volt rá jellemző, hogy feladja. 

Az egymás elleni mérlegük egyébként 12-4 Kuznyecova javára, tehát nagyon jól áll a lengyel ellen, legutóbb néhány hete Vuhanban is legyőzte őt, igaz, meccslabdát is kellett hárítania. Egyikük sem egy nagy ütő, mindketten jól bírják a hosszú labdameneteket, így meglehetősen fizikális meccset szoktak vívni. Ez semmiféleképp sem az orosznak kedvez, hiszen az előző hetet végig teniszezte, szóval biztosan nem ő lesz a frissebb. Ennek köszönhetően toronymagas favoritja a meccsnek Radwanska. 

Ki nyeri a mérkőzést?
Agnieszka Radwanska Szvetlana Kuznyecova
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 3.40

A szezon első fele Garbine Muguruzának, a második Karolína Pliskovának sikerült jobban, így a két fiatal tehetség összecsapásán a bukmékereknél a cseh lány felé billen a mérleg nyelve. Egy hajszállal esélyesebbnek hozták ki Pliskovát, ami köszönhető többek között még annak is, hogy az egymás elleni összevetésben 3-1-re vezet.

Két hasonló stílus találkozik, mindketten pokoli agresszív teniszt játszanak. Nem sokat teketóriáznak, amint egy apró sansz kínálkozik, azonnal támadnak. Nagyon komoly püfölésre kell felkészülni, nehéz megjósolni, hogy ebből melyikük kerülhet ki győztesen. Ami biztos, hogy Muguruza a Roland Garros-győzelmét követően meglehetősen visszaesett. Hét mérkőzést is úgy veszített el, hogy őt tartották a favoritnak, és egy elődöntőn kívül az elmúlt bő három hónapban mást nem tud felmutatni. Ugyanakkor Plisková sincsen élete formájában, a US Openen látott pazar teniszét nem tudta átmenteni az ázsiai tornákra. 

Bár adja magát az over, de nyugodt szívvel nem mernénk megjátszani, mert jelenleg mindkettejük játékában benne van, hogy darabjaira hullik szét és simán kikap. 

Ki nyeri a mérkőzést?
Karolína Plisková Garbine Muguruza
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90