Asztalitenisz

Lovas, Pattantyús és Zwickl is két győzelemre Londontól

  • MTI

Lovas Petra és Zwickl Dániel után Pattantyús Ádám is nyerte pénteki első mérkőzését, így ő is már csak két sikerre van a londoni kvótától az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.

Pattantyús a nyolcas minitornán 4-1-re legyőzte a lengyel Bartosz Suchot, 15:45-től a portugál Tiago Apolonia vár rá az elődöntőben. A minitorna győztese jut kvótához, akik pedig most lemaradnak erről, azok szombaton újabb kieséses rendszerű minitornán szerepelhetnek.

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra.

A verseny ezen szakaszában a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló személyére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.

Olimpiai-selejtező
Eredmények - negyeddöntő
férfiak:
T csoport:
Pattantyús Ádám-Bartosz Such (lengyel) 4-1
Q csoport:
Emmanuel Lebesson (francia)-Kosiba Dániel 4-3
R csoport:
Zwickl Dániel-Bora Vang (török) 4-3
nők:
S csoport:
Lovas Petra-Katarzyna Grzybowska (lengyel) 4-3